Veste devastatoare la Mioveni: modelul Dacia care dispare. Decizie uimitoare de la Renault

Veste devastatoare la Mioveni: modelul Dacia care dispare. Decizie uimitoare de la Renault

Grupul Renault aduce vești proaste pentru admiratorii mașinilor produse în fabrica de la Mioveni. Românii vor rămâne fără posibilitatea de a cumpăra două dintre modelele îndrăgite ale Dacia.

Gama Dacia urmează să fie puternic re­structurată, eliminând diverse modele în perioada imediat următoare.

Grupul Renault renunță la două modele Dacia

Odată cu schimbarea de generație a gamelor Logan și Sandero, Grupul Renault va recurge la eliminarea unor modele, precum Logan MCV, iar apoi Dacia Dokker.

Francezii au anunţat deja că la fabrica de la Mioveni va mai fi produs doar modelul Sandero Stepway, în timp ce Sandero va fi produs integral în Maroc.

Anunțul francezilor menționează că ultimele unități ale modelelor Logan MCV vor fi produse săptămâna viitoare, până la încheierea completă a producției modelului vechi. Cu toate acestea, Grupul Renault promite o înnoire a modelului, fără a menționa exact perioada.

“Ultimele modele Logan MCV vor fi produse săptămâna viitoare. În ceea ce priveşte reînnoirea acestui model, se lucrează deja la soluţii in­teligente de dez­voltare, care vor face din viitoa­rea generaţie a acestui tip de vehicul, una diferită față de pre­cedenta“, au de­clarat oficialii Di­rec­ţiei Co­municare a Gru­pului Re­nault Ro­mâ­nia.

Odată cu aceste schimbări aduse producției, gama de producție de la Mioveni va scădea considerabil. În timp ce la începutul anului 2020, la fabrica din Mioveni erau asamblate cinci modele, uzina va rămâne doar cu trei modele –  Dacia Duster, care reprezintă 75% din pro­ducţie, Dacia Logan şi noul Dacia Sandero Stepway.

Potrivit presei franceze, Grupul Renault pregăteşte un crossover cu şap­te locuri pentru a înlocui Lodgy şi Logan MCV după modelul Scenic şi Espace, care din monovolume s-au transformat în crossovere cu look de SUV.

Tot presa franceză anunţă faptul că şi Dacia Dokker urmează a fi eliminat din gama Dacia, iar următoarea generaţie va fi lansată sub brandul Renault şi sub denumirea de Kangoo Express, conform L’Argus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: