Greșeala pe care o fac cei cu centrale termice de apartament. Ne costă foarte mult
Mulți locatari care trăiesc la bloc fac o greșeală uriașă cu centralele de apartament. Iată despre ce e vorba.
A venit sezonul rece și-n București a căzut deja prima ninsoare din această iarnă. Mulți dintre cei prudenți au știut să-și verifice centralele de apartament înainte de sezonul rece, pentru a fi siguri că e totul în ordine. Alții, însă, se pot confrunta cu probleme.
Peste toate, însă, e o greșeală pe care mulți o fac și de care ar trebui să știi.
Greșeala pe care o fac cei cu centrale de apartament
Cum spuneam, principala greșeală pe care o fac românii când vine vorba despre buna funcționare a centralelor termice. Defecțiuni pot apărea oricând și n-ai vrea să te trezești în toiul iernii fără căldură și apă caldă. O verificare temeinică este, așadar, mai mult decât necesară.
Cel mai bine e să verifici totul înainte.
Trebuie, înainte de toate, verificată presiunea din instalație și corectată la o valoare cuprinsă între 1,5 bar – 2 bar, fiind recomandată ca măsură de prevenire a presiunii mult prea ridicate. Trebuie luați în vedere și robineții cu cap termostat care pot îmbunătăți și corecta diferențele de termperatură. Dacă diferențele sunt mult prea mari, între camerele din același apartament sau casă, se pot instala astfel de robineți.
Vor veni în ajutor pentru ajustarea termică din încăperi, iar căldura va fi distribuită într-un mod echilibrat, potrivit economica.net.
La toate acestea se adaugă și verificarea periodică, o dată la doi ani, dar și reviiile anuale, care reprezintă câțiva pași foarte importanți ce trebuie respectați de utilizatorii de centrale termice. O dată pe an trebuie curățate și coșurile de fum, sau sistemele de evacuare, dacă e cazul.
Astfel, poți evita scurgerile de gaze sau acumularea lor în locuință. Mediul poate deveni foarte toxic și până la o tragedie nu mai e decât un pas.