Anunțul zilei pentru toți cei care au centrale de apartament și nu numai. Oficial: e gratis chiar de acum

Anunțul zilei pentru toți cei care au centrale de apartament și nu numai. Oficial: e gratis chiar de acum

ANRE vine cu un nou regulament referitor la lucrările de racordare la rețea a clienților. Asta înseamnă că-s vizați toți cei care au centrale de apartament și nu numai.

ANRE e instituția care se ocupă, între altele, de mai toate reglementările care vizează energia. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei tocmai ce a aprobat un nou regulament, care vine cu un set de reguli pentru distribuitori.

Aceștia sunt obligați să finanțeze toate lucrările de racordare la rețea a clienților, urmând ca aceste costuri să fie recuperate ulterior, prin tarifele de distribuție.

ANRE schimbă regulile

Potrivit noului regulament, operatorul de distribuție nu poate refuza racordarea la sistem și este obligat să finanțeze lucrările pentru realizarea obiectivelor/conductelor necesare racordării consumatorilor aflați în perimetrul unității administrativ-teritoriale pentru care a fost concesionat serviciul public de distribuție. Termenul de extindere și/sau branșare a consumatorilor nu poate depăși termenul de 90 de zile de la data obținerii autorizației de construire.

Potrivit instituției, lucrările necesare racordării vor fi realizate de către operatorii economici autorizați de către ANRE și selectați prin proceduri concurențiale, transparente și nediscriminatorii de către operatorul de distribuție. În cazul clientului final non-casnic, operatorul de distribuție are obligația să asigure finanțarea și realizarea lucrărilor de proiectare și execuție a instalației de extindere și branșare până la 2500 metri.

Solicitantul, viitor client final non-casnic, are obligația să utilizeze locul de consum și să păstreze destinația acestuia pe o perioadă de 5 ani de la data punerii în funcțiune a instalației de racordare.

„Punerea în aplicare a prevederilor Regulamentului are un impact important asupra consumatorilor clienți finali casnici și prin dezvoltarea programelor de alimentare cu gaze naturale a localităților și de extindere/înființare a sistemelor de distribuție a gazelor naturale, astfel autoritățile administrației publice au posibilitatea să realizeze planurile de dezvoltare a sistemelor de distribuție pe termen mediu și lung prin finanțarea acestor lucrări din fonduri nerambursabile”, se arată în comunicatul ANRE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: