Google aduce cea mai importantă schimbare pentru aplicația sa de mesagerie

Google aduce cea mai importantă schimbare pentru aplicația sa de mesagerie

După ce luna trecută, Google a anunțat că va îndeplini o solicitare mult așteptată, criptarea end-to-end în Google Messages este acum lansată pentru unii utilizatori în versiune beta.

La mijlocul lunii noiembrie, Google a anunțat caracteristica sa de securitate, alături de disponibilitatea globală a soluției sale RCS directe.

Criptarea end-to-end înseamnă că securitatea conținutului unui chat este asigurată prin blocarea accesului la conținutul mesajelor. Pe scurt, ce scrii tu în mesaje nu poate fi citit de nimeni, deoarece acesta este trimis direct de la expeditor către receptor.

Cum se aplică criptarea end-to-end pe Google Messages?

Google va permite inițial criptarea end-to-end pentru conversațiile simple, de la subiect la subiect, ceea ce înseamnă că pentru conversațiile de grup, funcția nu va fi disponibilă încă de la început.

Criptarea end-to-end va fi activată în mod implicit, fără opțiunea de a o dezactiva, iar chat-urile anterioare vor fi actualizate automat, asigurând astfel o securitate intensivă pentru aplicația de mesagerie de la Google.

Totuși, ca să poți beneficia de criptarea mesajelor, trebuie să activezi RCS / Chat, iar ambii participanți ai conversației trebuie să se afle pe versiunea beta a Google Messages.

După lansare, în conversație va apărea un banner cu o pictogramă de blocare. Simbolul gri va fi afișat, de asemenea, lângă marcajele de timp și indicatoarele livrate / citite, precum și pe butonul de trimitere.

Până în prezent, există doar câteva raportări ale apariției acestei funcții – în special în SUA și Canada – pe Twitter și Reddit.

Google face publicitate acestei funcții ca oferind “Mai multă securitate în chaturi” și notează că “mesajele sunt acum mai sigure în timpul trimiterii”. Poți afla mai multe informații aici.

Dacă folosești Google Messages, vei fi notificat că beneficiezi de criptare end-to-end a mesajelor, printr-un chat bubble care anunță că este “live pe dispozitivul dvs.”.

Criptarea end-to-end va fi, de asemenea, disponibilă și pentru utilizarea Google Messages prin versiunea web a aplicației de mesagerie.

Această disponibilitate urmărește îndeaproape cronologia setată a Google pentru criptarea mesajelor. De aceea, nu va fi disponibil pe deplin decât undeva anul viitor.

Citește și:
Etichete: