Gigantul care dă afară 10.000 de oameni doar din birourile din Europa

Gigantul care dă afară 10.000 de oameni doar din birourile din Europa

Pandemia a dat planurile multora peste cap și chiar și giganții au de suferit.

Pandemia lasă urme economice adânci și multe business-uri se văd nevoite să-și schimbe strategiile și să taie din costuri pentru a rezista. Pe listă s-a înscris inclusiv IBM, care ar intenționa să dea afară nu mai puțin de 10.000 de oameni în Europa. Compania vrea să facă restructurări pentru a fi sigură că business-ul nu-i este afectat.

Grupul vrea să elimine 10.000 de locuri de muncă din Europa. Vrea să reducă din costurile cu divizia sa de servicii IT înainte să o scoată la vânzare, susțin surse apropiate situației citate de Bloomberg. Restructurările de amploare vor afecta aproximativ 20% din efectivele IBM din Europa.

IMB, concedieri în masă din cauza pandemiei

Potrivit Bloomberg, cele mai afectate ar urma să fie subsidiarele din Marea Britanie şi Germania, dar sunt avute în vedere şi restructurări în Polonia, Slovacia, Italia şi Belgia. Se pare că decizia concedierior a fost luată după întâlniri și discuții cu sindicatele. Cea mai afectată va fi divizia de servicii IT a IBM, cea care se ocupă de operaţiunile de zi cu zi, precum gestionarea centrelor de date ale clienţilor şi suport IT tradiţional pentru instalarea, operarea şi repararea echipamentelor.

În luna octombrie, IBM şi-a anunţat intenţia de a se separa de divizia de servicii IT pentru a se concentra pe noua divizie de hybrid-cloud computing şi inteligenţă artificială. IBM speră să finalizeze această separare până la finele lui 2021.

Adică strategii adaptate vremurilor pe care le trăim.

„Luăm măsuri structurale pentru a simplifica şi eficientiza afacerile noastre” a declarat luna trecută directorul financiar de la IBM, James Kavanaugh.

IBM dă impresia că a pierdut trenul noilor tehnologii, deși era pionier în cazul multora dintre ele. Acum, spre exemplu, a fost depășită și de Amazon, care domină piața de cloud, servicii extrem de utile la acest moment.

Noul CEO al IBM, Arvind Krishna, a fost numit la conducerea companiei în luna aprilie, iar principalul obiectiv e creșterea, după 10 ani în care veniturile au tot scăzut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: