29 sept. 2020 | 10:16

Frații ‘Dedeman’ surprind întreaga Românie! Mișcarea de miliarde pe care o fac în cea mai puternică afacere

BANI
Frații 'Dedeman' surprind întreaga Românie! Mișcarea de miliarde pe care o fac în cea mai puternică afacere

Adrian Pavăl şi Dragoş Pavăl sunt proprietarii celui mai mare retailer de bricolaj din România. Ei au transferat integral pachetul de acţiuni pe care îl aveau la Dedeman Bacău la societatea de tip holding Pavăl Holding, cu un capital subscris de 6,6 miliarde de lei.

Dedeman Bacău este cel mai mare business antreprenorial românesc, cu afaceri de 8,2 miliarde de lei şi un profit net de 1,3 miliarde de lei anul trecut. Este controlat în prezent în proporţie de 99,99% de Pavăl Holding, potrivit ZF.

Fraţii Pavăl au creat cea mai puternică afacere antreprenorială din România. Aceștia au transferat astfel integral acţiunile Dedeman pe holdingul creat în 2018, care are un capital subscris de 6,6 miliarde de lei. Unul dintre cei doi frați, Dragoş Pavăl spune că această structură oferă flexibilitate în dezvoltarea de noi investiţii, dar permite şi o organizare şi o structurare mai adecvate pe linii de business pentru o eficienţă îmbunătăţită, citat de aceeași sursă.

De asemenea, ​Transelectrica (TEL), monopol natural pe piaţa românească de energie electrică, a anunţat vineri la bursă că Dedeman a cedat o parte din drepturile de vot în cadrul companiei către două societăţi afiliate.

Astfel, procentul deţinut de drepturi de vot pe care le deţine Dedeman SRL în urma tranzacţiilor în cauză, scade sub pragul de 5%, respectiv 2,058% iar Pavăl Holding SRL deţine 4,085% şi PIF INDUSTRIAL SRL deţine 0,341% din drepturile de vot, conform ZF.

Frații Dragoș și Adrian Pavăl au inaugurat, de asemenea, pe 18 septembrie cel mai mare magazin din capitală, anunțat încă din vara anului trecut. Noul magazin din București este localizat pe Bulevardul Ghencea, pe un teren cu o suprafață de aproximativ 59.000 de metri pătrați, iar construcția a necesitat o investiție în valoare de 29 de milioane de euro.