Decizia Ford care vizează direct modelul Mondeo: ce trebuie să știi dacă vrei să-ți cumperi unul

Decizia Ford care vizează direct modelul Mondeo: ce trebuie să știi dacă vrei să-ți cumperi unul

Ford a luat o decizie în linie cu cerințele de la nivel european privind poluarea. Iată ce trebuie să știi dacă te interesează să-ți cumperi în viitorul apropiat modelul Mondeo.

Toți producătorii auto din Europa trebuie să respecte reguli dure impuse de la Bruxelles pentru a reduce poluarea de pe continent. Sunt anumite ținte care li se cer constructorilor și, pentru a le îndeplini, înseamnă că trebuie să-și diversifice gama. Per total, nu înseamnă că renunță la motoarele clasice deocamdată.

Dar ca să îndeplinească aceste ținte care țin de producția totală, trebuie să introducă în gamă atât electrice, cât și hibride.

Asta face și Ford.

Americanii au decis să elimine motoarele pe benzină clasicede pe modelul european Mondeo. Acestea vor trece la versiuni hibride, fără încărcare la priză.

Ford renunță la benzină pe modelul Mondeo

Americanii de la Ford susțin că  vor fi disponibile Mondeo Hybrid, cu consum de 5,5 l / 100 km, 126 g / km WLTP, Mondeo Hybrid wagon, 5.6 l/100 km, 129 g/km WLTP, Mondeo 150 PS 2.0 litri EcoBlue, 5,0 l / 100 km, 130 g / km WLTP, și Mondeo 150 PS 2.0 litri EcoBlue wagon, 5,1 l / 100 km, 133 g / km WLTP.

Motoarele hibride, chiar dacă nu-s cu încărcare la priză, vin cu un nivel mai mic al emisiilor de CO2. E de înțeles și de ce a fost ales modelul Mondeo Hybrid. Vânzările au atins deja 25% din totalul vânzărilor de Mondeo în Europa, în primele șapte luni ale acestui an, comparativ cu întregul an 2019.

“Trecerea la 100% producție hybrid pentru gama noastră pe benzină Mondeo este un alt mare pas înainte în călătoria de electrificare a Ford”, a declarat Roelant de Waard, vicepreședinte Marketing, Vânzări și Servicii, Ford Europa. Pentru clienții care conduc mai puțin de 20,000 de Km pe an, Mondeo Hybrid este o alegere inteligentă, oferind o soluție mai bună decât motorina, și beneficiile puterii electrice fără grija autonomiei”, susțin reprezentanții companiei.

Tehnologia Modeo Hybrid combină un motor pe benzină de 2.0 litri cu un ciclu Atkinson special dezvoltat, un motor electric, un generator și o baterie litiu-ion de 1.4 kWh.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: