Ford a dezvăluit modelul care spulberă Dacia: Duster n-are nicio șansă. Preț uimitor pentru români

Ford a dezvăluit modelul care spulberă Dacia: Duster n-are nicio șansă. Preț uimitor pentru români

Ford a prezentat recent o versiune îmbunătățită a Ford EcoSport, SUV-ul produs la Craiova. E vorba de EcoSport Active, o variantă care te face să uiți de Dacia Sandero Stepway și chiar Duster când afli prețul de pornire.

Ford e al doilea constructor care face mașini în România, pe lângă Dacia. Din acest punct de vedere, își armonizează strategiile și-n funcție de ce scoate constructorul de la Mioveni. Americanii au prezentat recent noul model EcoSport Active, versiunea care arată și mai bine cu un SUV cu care să te dai pe trasee offroad.

Acum, Ford a anunțat și prețul. Unul care te poate face să-ți iei gândul de la unele modele Dacia asemănătoare.

Ford a anunțat prețul pentru EcoSport Active (și câteva avantaje față de Dacia)

Ca să-ți faci o părere despre ce au urmărit americanii cu versiunea îmbunătățită a EcoSport, trebuie să-ți aduc aminte de declarațiile de la acea vreme.

„Ecosport Active va fi o noutate în seria Active care oferă mai multe capabilități și un design «rugged» pentru clienții care vor să ducă activitățile outdoor la un nou nivel”, menționa Roelant de Waard, vice-președinte de marketing și vânzări al Ford.

Oferta de lansare anunțată de Ford cuprinde motorul 1.0 EcoBoost 125 CP, transmisie manuală 6 trepte, acoperiș de culoare neagră, sistem multimedia SYNC cu touchscreen 8 inci, pasaje roți de culoare Carbon Black, aer condiționat automat, geamuri spate fumurii, oglinzi acționate electric și încălzite, jante aliaj 17 inci, pilot automat cu limitator de viteză, faruri de ceață, sistem de asistență pre-coliziune cu frânare post-impact. Dacia oferă dotări similare abia când prețul crește. Uneori, cel puțin pe Duster, prețul poate sări bine de cel practicat de Ford.

Totul la un preț de pornire de 15.250 euro

Ford menționează că Ecosport Active are o gardă la sol mai mare, o protecție mai bună pentru caroserie adaptată pentru drumurile mai dificile, dar și o serie de noutăți de design la exterior și la interior. Ford EcoSport se produce doar la uzina de la Craiova, motiv pentru care și varianta Active va fi realizată tot în România.

În prezent, de versiune Active mai beneficiază Fiesta și Focus.

În ceea ce privește comparația cu Dacia Duster, în versiunea de bază Dacia are un preț mai bun. Dar dacă vrei cu sistem multimedia și ecran tactil, prețul urmă spre 18.000 de euro. În cazul Sandero Stepway, la fel, dacă vrei cu sistemul multimedia prețul sare de 13.000 de euro, dar ai motorul pe GPL de 100 CP. La Dacia Duster sunt motoarele de 130 CP sau 150 CP.

Poți consulta fișa de produs pentru Sandero Stepway aici, iar pentru Dacia Duster e aici – cu tot cu prețuri și dotări.