Festivalul copiilor, în aer liber: ce pot vedea micuții la KINOdiseea, în București

Festivalul copiilor, în aer liber: ce pot vedea micuții la KINOdiseea, în București

Pentru aproximativ o lună, în acest an, KINOdiseea își propune să scoată copiii din casă pentru un festival de film și animație. Aceasta este ediția a 12-a.

Festivalul de film pentru publicul tânăr are loc anul acesta în perioada 17 septembrie – 11 octombrie, cu majoritatea proiecțiilor desfășurate în aer libe, în mai multe locații din capitală. Lista include Cinematograful de la Muzeul Țăranului în aer liber, Grădina Muzeului Grigore Antipa și Opera Comică pentru Copii.

Cu această ocazie, copiii de toate vârstele pot vedea cele mai noi filme dedicate lor, dar și producții clasice de la Disney sau Pixar. Acestora li se vor adăuga scurt metraje de actualitate, dar și ateliere dedicate celor care vor să învețe, pentru storytelling și animație stop cadru.

Pe parcursul lunii care urmează, proiecțiile se vor desfășura aproape exclusiv în weekend și în aer liber, cu respectarea deplină a condițiilor de distanțare fizică.

În perioada 25 – 27 septembrie şi 8 – 11 octombrie, Competiţia KINOdiseea Junior, care include şapte filme noi, din toată lumea, va putea fi urmărită la Cinema Muzeul Ţăranului în aer liber, calupurile de scurtmetraje grupate de categorii de vârstă vor putea fi vizionate în Grădina Muzeului ”Grigore Antipa”, iar producţii clasice de la studiouri faimoase de animaţie îşi fac casă la Opera Comică pentru Copii, în aer liber, pe acoperiş, cel puţin până la finalul lunii octombrie.

În programul de filme clasice sunt incluse producţii de succes precum clasicul „Marry Poppins” (1964) cu Julie Andrews, „Finding Nemo”, „How to train your dragon”, „Inside Out” şi „Song of the Sea”, iar biletele sunt deja disponibile accesând această adresă. Filmul care va deschide evenimentul din acest an este Jackie și Oopjen, o producție olandeză în regia Annemariei van de Mond, un lung metraj pentru toată familia care ne invită să ne plimbăm printre galeriile şi operele de artă ale muzeului Rijksmuseum din Amsterdam.

„Anul acesta, în cadrul unui parteneriat inedit, KINOdiseea are bucuria să găzduiască, în premieră, filmele jurnalistice produse de adolescenţi în cadrul proiectului „Crescut Pe Muzică”, care îşi propune să găsească şi să formeze 20 de tineri din familii de muzicieni de tradiţie orală şi dansatori, din diferite regiuni ale ţării. (…) La atelierele ţinute pe Zoom, participanţii au fost iniţiaţi şi ghidaţi să creeze propriile materiale jurnalistice, având ca scop aflarea istoriei familiei sau comunităţii muzicale din care fac parte şi înţelegerea importanţei păstrării tradiţiei. Proiectul este organizat de Asociaţia Acces Călăraşi şi finanţat de Ministerul Culturii prin programul Acces Online”, precizează organizatorii.

Ca o notă de subsol, KINOdiseea este un eveniment organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

festivalul kinodiseea

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI