EUROPAfest 2020, gratuit pe YouTube: festivalul de jazz și muzică clasică din România începe azi

EUROPAfest 2020, gratuit pe YouTube: festivalul de jazz și muzică clasică din România începe azi

În contextul pandemiei de coronavirus, ediția din acest an de EUROPAfest, cel mai mare festival de jazz și muzică clasică din România, va fi difuzat pe YouTube și Facebook, gratuit.

În timp ce majoritatea festivalurilor de muzică din România au fost anulate în 2020, organizatorii EUROPAfest au decis să țină evenimentul, dar să transmită fiecare spectacol pe internet, în fiecare zi, de la ora 20. Show-urile vor fi transmise pe Facebook și YouTube, de astăzi și până pe 25 iulie. Concertele efective vor avea lor pe scena Sălii Auditorium a Palatului Regal.

„Am aşteptat până în ultima clipă să facem marele anunţ, dar situaţia cauzată de COVID-19 în România nu permite încă redeschiderea sălilor de concerte pentru public. Este prima dată când, după un an de muncă intensă a întregii echipe jmEvents, organizăm un festival cu sala goală. Chiar dacă vor lipsi aplauzele la scenă deschisă şi bis-urile cu care ne-au obişnuit spectatorii noştri minunaţi, mă bucur că putem aduce muzica jazz şi clasică acasă la fiecare.

Vom fi conectaţi cu o lume întreagă prin canalele de social media. Începând cu ora 20,00 în fiecare seară vom transmite live de pe scena festivalului pe Facebook şi YouTube, fără să percepem nicio taxă. Adevărul e că lumea se schimbă şi chiar dacă nu vom mai fi obligaţi de restricţiile impuse de pandemie, probabil livestreaming-ul va deveni o obişnuinţă şi pentru evenimentele viitoare, când iubitorii de muzică vor reveni pe locurile sălilor de spectacol. Va fi cu atât mai interesant, aşa că ţineţi aproape”, a afirmat Luigi Gageos, directorul EUROPAfest, citat în comunicat.

„Publicul va putea urmări concerte de jazz, concerte de muzică clasică, sesiuni de jam sessions, master-class-uri, concurs internaţional de jazz, Gala EUROPAfest, iar primele zile vor fi rezervate unor transmisiuni speciale cu Galele ediţiilor precedente”, se mai arată în același comunicat oficial.

Dacă ești entuziasmat de aceste genuri muzical, tot ce trebuie să știi despre programul evenimentelor din cadrul festivalului găsești pe EUROPAfest.ro, Bucharestjazz.ro şi pe paginile de social media EUROPAfest, pe Facebook, YouTube şi Instagram.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: