Facebook își traumatizează angajații: despăgubirile fabuloase pe care trebuie să le achite, legal

Facebook își traumatizează angajații: despăgubirile fabuloase pe care trebuie să le achite, legal

Se vehiculează de mult timp faptul că moderatorii de conținut angajați de Facebook ajung să fie traumatizați și să sufere de PTSD. Aceleași concluzii au fost acum confirmate de un tribunal.

Nu mai puțin de 11.250 de angajați ai Facebook au dat în judecată compania americană pe motiv că ar suferi de PTSD din cauza activității pe care o întreprind la locul de muncă. PTSD este o referință la sindrom post-traumatic, o afecțiune asociată în mod normal cu veteranii de război care au suferit experiențe terifiante pe câmpul de luptă și pe care nu le pot uita.

Din păcate, după ce lucrează o perioadă pentru a filtra conținutul postat de online de utilizatorii Facebook, se pare că suferă aceleași traume ca și cum ar fi fost la război. Cel puțin aceasta este concluzia unui proces încheia de curând în SUA. Compania condusă de Mark Zuckerberg a pierdut procesul și trebuie să achite un total de 52 de milioane de dolari în despăgubiri.

Deși suma pare fabuloasă, în realitate, aproximativ 1000 de dolari vor ajunge la fiecare persoană din grupul care a intentat procesul. Este însă important de reținut că respectiva suma poate să crească semnificativ în cazul în care un angajat primește un diagnostic medical de PTSD sau alte afecțiuni similare de la un psiholog, conform deciziei judecătorului. Maximul este de 50.000 de dolari.

Tot ca urmare a deznodământului acestui proces, Facebook trebuie să aducă mai multe modificări aplicației pe care o utilizează moderatorii la birou. În primul rând, sonorul va fi automat trecut pe silențios, în timp ce clipuri violentate sau cu un conținut macabru vor fi redate alb-negru în loc de color. Acesta modificări vor fi implementate pentru toți moderatorii înainte de finele acestui an. În plus, moderatorii vor avea acces constant la un psiholog certificat și, o dată pe lună, vor putea participa la sesiuni de terapie în grup.

Citește și: