Este oficial! Se interzic mașinile pe benzină și motorină. De când se întâmplă asta și unde

Este oficial! Se interzic mașinile pe benzină și motorină. De când se întâmplă asta și unde

Pe cât de repede cresc în popularitate mașinile electrice pe atât de mult încearcă tot mai multe țări să scoată de pe șosele mașinile cu motoare termice. Așa e cazul și acum.

O țară care-i determinată să interzică mașinile cu motoare termice e Marea Britanie. Planul, anunțat de premierul Boris Johnson, e să le interzică din 2030. Planul acesta ar urma să fie prezentat curând. În primă fază vor fi interzise de la vânzare mașinile cu motoare pe benzină şi motorină.

Dacă acest plan va fi așa cum e construit pe baza zvonurilor, demersul accelerează cu cinci ani strategia inițială de-a pune această interdicție. În februarie, Johnson vorbea despre 2035 ca primul an.

Conform calendarului iniţial, autorităţile de la Londra intenţionau să interzică vânzarea de de automobile noi cu motoare pe benzină şi motorină începând din 2040. Aceasta e doar una dintre măsurile de-a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Anunțul premierului ar urma să fie făcut în cadrul unui discurs pe tema politicii de mediu.

Ce mașini n-ar intra sub incidența acestei decizii?

Între mașini electrice și mașini cu motoare termice mai sunt și vehiculele hibride. În acest caz, noua dată ţintă nu ar urma să se aplice şi anumitor automobile hibride, care utilizează atât un motor electric, cât şi unul care funcţionează pe combustibili fosili, şi care vor putea să fie comercializate până în 2035.

Încetarea vânzării de automobile noi cu motoare pe benzină şi motorină ar reprezenta o modificare majoră pentru piaţa auto din Marea Britanie.

Cifrele publicate arată că automobilele echipate cu motoare pe benzină şi motorină au reprezentat 73,6% din noile automobile vândute până acum în acest an, în timp ce doar 5,5% au fost automobile complet electrice, care tind să fie mai scumpe. Restul este reprezentat de diferitele tipuri de vehicule hibride. O astfel de decizie ar duce însă cu siguranță la o adopție mai rapidă și, implicit, la o reducere a costurilor pentru astfel de mașini.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: