19 mai 2020 | 10:25

Epic Games Store, mai bun decât Steam: cât de repede îți dă banii înapoi pe jocuri

ACTUALITATE
Epic Games Store, mai bun decât Steam: cât de repede îți dă banii înapoi pe jocuri

În cazul în care îți place să testezi jocuri fără să fii sigur dacă o să-ți placă, Epic Games Store îți dă imediat banii înapoi, dacă nu ești mulțumit de experiență.

Epic Games Store s-a lansat pe 6 decembrie 2018 și, de atunci, a făcut eforturi constante pentru a fi mai bun decât Steam. Partea proastă este că nici măcar nu a fost nevoit să se chinuie prea mult pentru a devansa titanul industriei. Are în continuare câteva minusuri, dar este evident pentru oricine că cei de la Epic au făcut investiții în punctele esențiale.

Cea mai recentă actualizare adusă magazinului online implică returnarea banilor pe jocurile care nu îți plac. În trecut, acest proces era destul de laborios și implica un pic de răbdare. Acum, totul se petrece instant. Nu mai este necesară o intervenție umană pentru a-ți fi procesată cererea de returnare a banilor. În continuare trebuie să respecți niște reguli pentru a putea cere banii înapoi, dar acelea sunt cât se poate de decent. Poți cere returnarea costurilor de achiziție dacă nu ai avut un joc de mai mult de două săptămâni și și nu l-ai jucat mai mult de două ore în acele săptămâni.

Tot ca un detaliu financiar îmbucurător, Epic îți dă o parte din bani înapoi, fără niciun fel de intervenție din partea ta, în cazul în care un joc a intrat la ofertă și s-a ieftinit, la scurt timp după ce l-ai cumărat tu.

Din același set de actualizări, Epic Games Store îți permite să limitezi volumul de actualizări automate al unor jocuri pentru a nu-ți congestiona conexiunea. Dacă obișnuiești să-ți cumperi jocuri Epic de la magazine terțe precum Fanatical, Genba Digital sau Green Man Gaming, îți poți asocia contul de Epic Games Store pentru ca acele titluri să-ți apară automat în librărie, fără să tastezi chei de produs complicate sau să apelezi la alte tertipuri. În acest fel, se previne și revânzarea unor chei de jocuri, dar acest detaliu contează mai puțin.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele