Elon Musk, de neoprit: cum a intrat în topul miliardarilor în vremuri de criză

Elon Musk, de neoprit: cum a intrat în topul miliardarilor în vremuri de criză

Elon Musk pare că sfidează criza. A reușit să-și mențină pe val companiile pe care le conduce și chiar să prospere în această perioadă. Șeful Tesla și Space X tocmai ce a intrat în clubul select al miliardarilor lumii.

Miliardarul american Elon Musk, șeful Tesla și Space X, se poate lăuda cu performanțe uriașe în vremuri de criză. Își extinde afacerile, are succes, iar averea netă i-a crescut exponențial de la începutul anului încoace. Astfel, în conturile lui Musk au intrat, într-o singură zi, 7,8 miliarde de dolari. Asta după ce acțiunile Tesla au explodat din nou, înregistrând o creștere de peste 11 procente.

Astfel, Musk s-a așezat la masa bogaților lumii. A devenit al patrulea cel mai bogat om al planetei, surclasându-l pe francezul Bernard Arnault, șeful grupului de bunuri de lux LVMH – adică proprietarul Moët, Hennessy și Louis Vuitton.

Cum s-a așezat Elon Musk la masa miliardarilor lumii

Acțiunile Tesla au ajuns luni la prețul record de 1835,64 dolari. Americanul deține o participație de aproximativ 20% la Tesla și astfel a ajuns să adune o avere estimată la 84,8 miliarde de dolari. Este a patra cea mai bogată persoană a lumii.

Astfel, Musk s-a apropiat puternic de ocupantul locului al treilea, Mark Zuckerberg, în condițiile în care primele două locuri sunt ocupate de Jeff Bezos, șeful Amazon, și Bill Gates, fondatorul Microsoft. Cum spuneam, succesul lui Musk se datorează în mare parte acțiunilor Tesla. Valoarea de piață a constructorului american de mașini electrice se ridică la peste 342 de miliarde de dolari, de departe cea mai ridicată valoare de piață pentru un producător auto.

Ca să-ți faci o idee, Toyota Motor, până luna trecută cel mai mare constructor auto în funcție de acest reper, are o capitalizare de peste 221 miliarde de dolari.

Per total, de la începutul anului, acțiunile Tesla s-au apreciat cu 339%, pe fondul așteptărilor privind includerea companiei în indicele S&P 500 al bursei de la New York, precum și în contextul în care Tesla se bucură de o cerere ridicată pentru automobilele sale în China, cea mai mare piață auto a lumii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: