Digi | RCS-RDS surprinde România: anunțul tocmai a fost făcut în plină criză

Digi | RCS-RDS surprinde România: anunțul tocmai a fost făcut în plină criză

Digi | RCS-RDS surprinde pe toată lumea în plină criză generată de pandemia de coronavirus. Investitorii pare că sunt cu ochii pe operatorul telecom.

Digi | RCS-RDS a surprins joi la Bursa de Valori București, unde compania e listată de ceva vreme. Într-o zi care nu anunța mare lucru, operatorul telecom a reușit să atragă atenția investitorilor.

La nivelul indicilor, nu s-au înregistrat mari fluctuații, dar pe piața deal s-a consemnat o tranzacție specială cu acțiuni Digi Communications efectuată cu aproape 10% peste prețul de referință, scrie profit.ro.

Ce s-a întâmplat cu acțiunile Digi | RCS-RDS

La BVB,  lucrurile n-au uimit în vreun fel săptămâna asta. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 31,55 milioane lei (6,47 milioane euro), iar fără ordinele consistente nu a fost cadrul pentru a împinge cotațiile. Cele mai lichide acțiuni au închis în stagnare, respectiv la prețul de 1,3100 lei/acțiune titlurile Fondul Proprietatea (FP) care au adunat schimburi de 4,64 milioane lei și la prețul de 2,2450 lei/acțiune titlurile Băncii Transilvania (TLV), pe fondul unor tranzacții de 4,07 milioane lei.

Încremenirea este și la nivelul indicilor: -0,16% pentru indicele compozit BET Plus, +0,04% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la valoarea de 41.572,64 puncte, -0,04% pentru indicele energetic BET-NG și -0,01% pentru indicele reprezentativ BET, care s-a stabilizat la nivelul de 8.884,10 puncte, unde sub aspect tehnic, se găsește în zona mediei mobile exponențiale de 55 de zile (EMA55).

Totuși, titlurile Digi au surprins datorită unui transfer special. Efectuat la prețul de 34,50 lei/acțiune, cu 9,52% peste referință, schimbul s-a cifrat la 3,62 milioane lei.

O altă acțiune din ultimul val de listări de la BVB, cea a MedLife (M), a suferit un declin de 1,04%, până la prețul de 2,48 milioane lei, pe o activitate de 2,48 milioane lei. Segmentul energetic a fost din nou în planul secund.  La acest capitol, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au avansat cu 0,18%, până la prețul de 28,35 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al pieței reglementate, de 2,88 milioane lei, și titlurile OMV Petrom (SNP) au coborât cu 0,76%, până la prețul de 0,3270 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,09 milioane lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: