Dieta din 2050, complet diferită de cea de acum: ce vom mânca din cauza exploziei populației
În cazul în care nu ești vegetarian sau vegan, iar dieta ta include proteine de origine animală, până în 2050, regimul tău se va schimba semnificativ.
Până în 2050, conform estimărilor oferite de oamenii de știință, populația globului va ajunge la aproximativ 10 miliarde de persoane. În contextul în care există și la această oră probleme majore legate de accesul la mâncare în fiecare colț al globului, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că ne pregătim de schimbări majore de regim.
Până la momentul respectiv, se vehiculează că numărul oamenilor bogați va fi semnificativ mai mare decât în prezent, dar respectivul trend nu va duce sub nicio formă la eliminarea sărăciei. Singurul lucru care se va întâmpla însă va fi căutarea de alternative pentru proteinele populare, carne de vită, porc și pui. În continuare va exista tofu și soia, dar pentru că oamenii își doresc o experiență cât se poate de similară cu cea pe care o cunosc deja, vom vedea și mai multe companii precum Impossible Foods și Beyond Meat, specializate în imitații de bugeri și alte forme de carne.
O alternativă care s-ar putea să ți se pară absurdă la prima vedere vine de la Julie Lesnik, un expert în antropologie biologică din cadrul Universității de Stat Wayne. Julie recomandă să îmbrățișăm cât mai curând tranziția la greieri. Aceștia sunt mai mici la prima vedere, dar costul și spațiul necesar dezvoltării lor este semnificativ mai redus în comparație cu creșterea vacilor de exemplu, pe aceeași cantitate de proteine. Cercetătoarea insistă și pe faptul că, dincolo de proteine, adopția greierilor și consumul lor se va reflecta într-o cantitate mult mai mare de micronutrienți ingerați, deoarece consumi și exoskeletonul.
Conform unui raport din 2013 al Organizației pentru Mâncare și Agricultură din cadrul Organizației Națiunilor Unite, ai nevoie de aproximativ 200 de metri pătrați pentru a crește un kilogram de carne de vită. Aceeași cantitate de greieri ar putea fi crescuți în 15 metri. În plus, pot fi cultivați pe verticală. Necesarul de apă este de asemenea infim, comparativ cu al vacilor, care au nevoie de 22.000 de litri pentru un kilogram. În același timp, greierii se mulțumesc cu un litru.