Schimbare masivă pentru industria auto: de ce mașinile vor arăta cu totul altfel

Schimbare masivă pentru industria auto: de ce mașinile vor arăta cu totul altfel

Pe lângă eliminarea combustibililor fosili, vehiculele electrice sunt silențioase, accelerează mai repede decât mașinile pe benzină și funcționează cu o întreținere mai puțin costisitoare în timp.

Însă unul dintre cele mai mari beneficii ale vehiculelor electrice este că acestea revoluționează modul în care sunt construite mașinile. Start-up-ul israelian Ree, arată că vehiculele electrice de astăzi vor fi transformate mâine în ceea ce practic este doar un skateboard gigant.

Cu motoare mici plasate în interiorul roților, mașina poate lua orice formă imaginabilă; orice fel de așezare sau aranjament de depozitare poate fi construit deasupra acestei baze plate. Ree este unul dintre câțiva producători care lucrează pe o platformă alternativă, pe lângă Volkswagen, start-up-uri mai noi precum Rivian și chiar Tesla.

Vehiculele Ree vin cu trei dimensiuni

Cel mai mic dintre vehiculele electrice create de Ree este un EV agil realizat pentru viraje scurte și livrări mici de marfă pentru servicii de livrare rapide. Vehiculul la dimensiune mijlocie este destinat transportului de mărfuri și persoane pe distanțe scurte. Iar cel mai mare este un vehicul complet Class 1, o mașină tipică sau o camionetă de livrare.

Cu toate componentele transmisiei și direcției încorporate în această bază, un vehicul Ree nu are nevoie de rama metalică sau de scaunele unei cabine pentru a fi condus. Skateboard-urile par să fie acționate de o telecomandă pentru această demonstrație, nu sunt autonome.

Observând cât de puțin are nevoie un vehicul electric în ceea ce privește hardware-ul pentru a fi funcțional, Ree cimentează viitorul designului vehiculelor electrice: totul de la roți în sus poate fi reinventat.

Tehnologia Ree a fost deja licențiată de Toyota pentru filiala japoneză a camioanelor electrice Hino. Într-o prezentare de anul trecut, Hino a detaliat modul în care această platformă ar putea alimenta autobuze urbane mici, sigur, dar și cosmeticieni și cabinete medicale pe roți.

Giganții de livrare precum Amazon sunt interesați de aceste skateboard-uri electrice pentru a alimenta flotele de livrare, întrucât tocmai au dezvăluit noi camionete electrice construite pe o platformă electrică similară realizată de Rivian.

Pentru ca Amazon să aibă 100.000 de vehicule electrice în flota sa până în 2030, are nevoie ca aceste vehicule să fie ușor de reparat, cu piese interoperabile. Designul de skateboard asigură faptul că vehiculul de livrare nu este niciodată scos din funcțiune mult timp. În viitor, cel mai probabil astfel de vehicule vor fi disponibile și pentru consumatorii obișnuiți, după ce vehiculele de consum vor fi devenit mult mai personalizate.

Etichete: