Descoperirea uimitoare făcută în România: toată planeta a rămas fără cuvinte după ce-a văzut imaginea

Descoperirea uimitoare făcută în România: toată planeta a rămas fără cuvinte după ce-a văzut imaginea

Astfel de momente ne arată că România încă are multe lucruri de descoperit. Iar unele dintre aceste evenimente intră direct în istorie, cum e cazul acum.

Ce vezi în imaginea de mai jos e România privită din satelit. Motivul publicării acesteia în mediul online e promovarea misiunii Copernicus din care face parte și satelitul Sentinel 2, care a surprins imaginea.

Programul este coordonat și gestionat de Comisia Europeană. Este implementat în parteneriat cu statele membre, Agenția Spațială Europeană (ESA), Organizația Europeană pentru Exploatarea Sateliților Meteorologici (EUMETSAT), Centrul european pentru prognoze meteorologice pe termen mediu (CPMTM), agențiile UE și Mercator Océan.

Predomină Munții Carpați, cu un verde puternic. La polul opus este zona de Sud, în Bărăgan, unde fenomenul de deșertificare este în desfășurare. Aceasta este una dintre îngrijorările specialiștilor în meteorologie. Aceasta vedere extraordinară din spațiu poartă numele de „Mozaic Românesc” și este formată în urma unor scanări realizare în perioada octombrie – noiembrie 2019.

Primul satelit al misiunii Copernicus – Sentinel 1A – a fost lansat pe 3 aprilie 2014. Scopul e crearea unei constelații de sateliți Sentinel capabili să urmărească fenomene meteorologice pe Pământ și, eventual, să ajute în situații de criză, cum ar fi în cazul inundațiilor.

România, în atenția lumii cu bogățiile naturale

Romania-satelit-esa

Scanările au fost realizate cu ajutorul unor echipamente radar. Printre peisajele superbe care se văd și diversitatea pe care o avem, poate fi observată și bogăția naturală a pădurilor românești.

Imaginea de mai sus concurează direct cu ce vezi mai jos. E Capitala surprinsă într-o noaptea de decembrie 2019. Orașul a fost fotografiat de un astronaut aflat pe Stația Spațială Internațională.

bucurești spațiu NASA
București fotografiat de pe Stația Spațială Internațională

E una dintre cele mai detaliate imagini cu un oraș din România. „Capitala București, România, luminată puternic, cu o populație de aproape 1,9 milioane de locuitori, este surprinsă de la bordul Stației Spațiale Internaționale, în timp ce orbitează la 423 de kilometri deasupra națiunii est-europene”, a rezumat Johnson Center al NASA.