Decizia momentului pentru Dacia: Logan dispare și Renault a decis ce pune în loc

Decizia momentului pentru Dacia: Logan dispare și Renault a decis ce pune în loc

Dacia a avut o toamnă plină. Totuși, sunt unele decizii luate de Renault care par cel puțin bizare, cum e cea de acum cu Logan. Acesta e primul model lansat de Dacia după anii 2000 și cel care a pornit etapa care i-a adus cel mai mare succes.

Modelul de succes al Dacia, binecunoscutul Logan, a ajuns la a treia generație, la 16 ani de la lansarea primului model dezvoltat de Renault la Mioveni, după achiziția uzinei și a mărcii. Acum, odată cu dispariția cererii de vehicule sedan pe segmentele subcompact și compact, Renault a decis să retragă Dacia Logan de pe cele mai importante piețe europene, inclusiv din Franța.

Logan încă va fi vândut în România, dar Dacia e clar că trece printr-un proces diferit de optimizare a costurilor. Astfel, Duster încă se bucură de-o popularitate considerabilă, la fel și Sandero și Sandero Stepway.

În cazul Logan, Renault a decis să-i schimbe numele în Taliant. Nu vorbim însă de Europa aici, ci de piețele din America de Sud. Astfel, acolo mașina românească va fi vândută sub marca Renault. Vor fi realizate și câteva schimbări minimale la design.

Cum ar arăta Dacia Logan în America de Sud?

Pe baza unor ilustrații cu caracter intern, destinate cel mai probabil unor proceduri de omologare, deignerul brazilian Kleber Silva a imaginat viitoarele modele ale familiei Logan care vor fi destinate spre vânzare piețelor din America de Sud, după cum notează Auto Motor și Sport. De remarcat că între modelul Dacia din Europa și cel Renault din America de Sud diferențele stilistice nu sunt radicale.

Sunt însă schimbări mai mari decât în cazul generațiilor anterioare, modelele cu emblema Renault având blocuri optice specifice mărcii franceze, în forma literei „C”, în locul noilor soluții de la Dacia, care tind spre litera „Y”. Interiorul va fi similar cu ce are Dacia în Europa, doar emblema de pe volan va fi cea de Renault, evident.

Citește și:
Etichete: