Decizia MedLife prin care arată că îți vrea banii doar când ești sănătos

Decizia MedLife prin care arată că îți vrea banii doar când ești sănătos

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus, iar în România se înregistrează deja zeci de cazuri. MedLife, cea mai mare clinică medicală privată din România, a anunțat însă o măsură prin care și-a enervat pacienții.

Suntem în plină pandemie de coronavirus, iar autoritățile iau măsuri drastice pentru a limita răspândirea virusului. Spitalele trebuie să fie pregătite, dar medicii epidemiologi lipsesc în multe județe din țară. În aceste condiții, tot sistemul medical ar trebui să pună umărul la aceste eforturi.

În tot acest context, însă, cea mai mare clinică medicală privată din România anunță că nu va mai oferi consultații pacienților care au simptome similare coronavirusului. MedLife susține că a luat această decizie doar în cazul adulților, nu și copiilor.

„Am decis să restrângem pentru o perioadă limitată programul de consultaţii în cazul pacienţilor adulţi cu patologie respiratorie acută. În cazul copiilor de până în 18 ani, programul nu a suferit modificări”, arată MedLife.

Bătaie de joc sau precauție? MedLife restrânge consultațiile

MedLife susține că a crescut numărul celor care solicită consultații legate de patologii respiratorii. E normal în această perioadă, în care toată lumea se teme de coronavirus. Evident că aceste solicitări vin de la cei care sunt abonați la această clinică sau care sunt dispuși să plătească prețul consultației.

Numai că MedLife restrânge aceste servicii tocmai în momentul în care e foarte multă nevoie de ele.

„În contextul numărului crescut de solicitări venit din partea pacienţilor cu patologie respiratorie, am decis să restrângem pentru o perioadă limitată programul de consultaţii în cazul pacienţilor adulţi cu patologie respiratorie acută pentru a putea asigura un flux optim şi a păstra în siguranţă pacienţii care se adresează pentru alte patologii. În cazul copiilor până în 18 ani programul nu a suferit modificări”, au transmis reprezentanţii MedLife pentru ZF.

MedLife insistă că toate unitățile funcționează în regim normal și că e implementată metodologia de supraveghere a noului coronavirus conform instrucțiunilor Institutului Naţional de Sănătate Publică. MedLife e cea mai mare clinică privată medicală din România:  are peste 6.600 de angajaţi în spitalele şi clinicile reţelei din ţară.