De ce se grăbește Dacia să reia producția: a pus în așteptare cele mai așteptate modele

De ce se grăbește Dacia să reia producția: a pus în așteptare cele mai așteptate modele

Dacia caută să-și revină și să iasă din criza cauzată de pandemia de coronavirus. Marți, 21 aprilie, își reia o parte din producție, mai ales că are planuri mari: a pus în așteptare câteva modele.

Angajații de la uzina Dacia de la Mioveni, aproximativ 14.000 la număr, au fost trimiși în șomaj tehnic încă din data de 19 martie. Producția a fost oprită din cauza pandemiei de coronavirus, dar uzina din Argeș caută să reintre în normal.

Marți, 21 aprilie, fabrica și-a reluat, progresiv, activitatea. Totul se face, în primă fază, pe bază de voluntariat.

Dacia își reia producția: ce planuri are

Dacia anunță, într-un comunicat, că în perioada în care activitatea de producție a fost întreruptă, au fost definite și aplicate măsuri pentru protejarea angajaților, care vor fi informați despre necesitatea respectării acestora. Nu e singurul constructor care fabrică mașini la noi în țară.

Și americanii de la Ford au uzina de la Craiova. În cazul lor, însă producția rămâne suspendată până pe data de 4 mai.

Dacia are planuri mari pe care le-a pus în așteptare. Sunt de așteptat câteva modele noi de la Mioveni. Constructorul voia  ca în vară să vină cu Dacia Lodgy 2 și Dacia Dokker 2. Sunt modele care se fac în număr limitat și doar pentru anumiți șoferi, care desfășoară diverse activități și au nevoie de astfel de modele.

Spre toamnă, constructorul se gândea să lanseze Dacia Sandero 3 și Sandero 3 Stepway. Iar în primăvara lui 2021 ar trebui să fie lansat Logan 3 MCV. Tot în primăvara anului viitor ar fi rândul Dacia Spring, mașina electrică. În fine, în 2022 ar trebui să avem o Dacia Duster cu facelift. Informațiile sunt oferite de presa de specialitate, dar e posibil ca acest calendar să nu fie respectat întocmai.

Pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile tuturor constructorilor, iar revenirea nu se va face peste noapte. Dacia a oprit producția la Mioveni vreme de aproximativ o lună și asta se va resimți puternic în veniturile viitoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: