De când vei putea călători iar cu avionul. Tarom a anunțat primele destinaţii

De când vei putea călători iar cu avionul. Tarom a anunțat primele destinaţii

Compania națională de stat Tarom a anunțat acum o dată oficială din care vei putea să călătorești din nou cu avioanele sale.

Compania a anunțat că va relua zborurile începând cu data de 2 mai și a anunțat și către ce destinații se va putea călători. Astfel, în 2 mai, va opera un zbor către Amsterdam, pe 4 mai unul spre Atena, iar în 6 mai se va putea merge și către Paris, Frankfurt, Amsterdam. Din 8 mai, se vor putea rezerva bilete și către Atena, Frankfurt, Munchen, Viena, Bruxelles, Paris și Londra.

„Scopul este să reluăm cursele etapizat. Aşteptăm ghidul de măsuri din partea Comisiei Europene, dar în paralel lucrăm şi noi la un ghid de măsuri interne”, au precizat reprezentanţii companiei Tarom.

Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi ține să menționeze că vor fi necesare măsuri de distanțare socială în cadrul călătoriilor, pentru a nu exista riscul infectării cu noul virus. Totuși, aceste măsuri nu au fost alcătuite încă.

Guvernul a acordat un credit de salvare pentru Tarom și Blue Air

Multe companii de zbor au avut de suferit în ultima perioadă, din cauza restricțiilor de circulație. Guvernul României a văzut necesară aprobarea unui credit de salvare pentru ambele companii pentru a trece peste criza generată de coronavirus.

Tarom a luat decizia de a trimite peste 1.000 de angajaţi în şomaj tehnic, din cele aproximativ 2.000 de persoane care lucrează pentru companie, pentru a reduce cât mai mult cheltuielile. Suma totală acordată de Executiv s-ar putea ridica la 130 de milioane de euro.

Din cauza faptului că traficul aerian e paralizat, ambele companii aeriene întâmpină dificultăți financiare în această perioadă. Și Blue Air are deja 90% dintre angajaţi în şomaj. De altfel, CEO-ul companiei, Oana Petrescu, a declarat că are nevoie de un credit de salvare între 40 şi 90 de milioane de euro pentru a depăşi criza coronavirului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: