03 aug. 2020 | 07:30

De acum, faci cumpărături online mai liniștit: schimbarea din Chrome care te ajută enorm

ACTUALITATE
De acum, faci cumpărături online mai liniștit: schimbarea din Chrome care te ajută enorm

Pentru a te ajuta să dormi mai liniștit noaptea, Google aduce o modificare semnificativă browserului Chrome, când vine vorba de achiziții online.

Numărul celor care au ajuns să-și folosească cardul de credit sau de debit pe internet a crescut semnificativ în ultimii ani. Persoane de toate vârstele își tastează datele cardului într-o pagină de internet pentru a-și cumpăra ceva sau pentru a-și plăti facturile la utilități. Din acest motiv, cei de la Google s-au gândit că ar fi bine să sporească securitatea datelor importante aferente soluțiilor tale de plată.

În mod implicit, când vrei să faci o plată pe internet, Chrome se oferă să-ți completeze automat datele cardului de credit, dacă ai mai făcut plăți în trecut. Singurul detaliu care lipsește este codul CVC al cardului, cele trei cifre de pe spate.

Printr-o actualizare ce urmează să fie implementată întâi în versiunea de mobil de Chrome, codul CVC și datele cardului vor fi completate în întregime, cu condiția să te autentifici biometric pe terminal. Asta înseamnă că, în cazul în care cineva îți va lua telefonul, nu va putea să facă o plată fără să-ți confirmi identitatea cu amprenta sau prin recunoaștere facială.

Funcția cu pricina este însă complet opțională și ține de utilizatorii de Chrome dacă vor dori sau nu să o activeze din meniul de configurare al aplicației. Dacă ai ultima versiunea de Chrome pentru Windows sau Mac, s-ar putea deja să găsești opțiunea de autentificare biometrică în browser. În următoarele câteva săptămâni ar trebui să ajungă pe orice altă platformă pe care există Chrome.

Un alt avantaj care vine la pachet cu ultima versiune de Chrome ține de completarea câmpurilor de utilizator și parolă pe care le găsești acum în fiecare colț al internetului. Intitulate ”touch to fill” (atinge ca să completezi), acele câmpuri vor fi completate automat, amândouă simultan, fără să mai fie nevoie să completezi întâi numele și, după aceea, parola.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele