Dacia Duster care îi lasă pe români muți de uimire: ce are special față de modelul de acum

Dacia Duster care îi lasă pe români muți de uimire: ce are special față de modelul de acum

Dacia Duster s-a bucurat de-un succes imens atât în România, cât și în afară. E folosită atât de cetățeni obișnuiți, cât și de autorități. Urmeză un model nou, iar acum îți poți imagina cum va fi.

Din toamna lui 2020 ar trebui să înceapă o eră nouă la Dacia. Odată cu noul Sandero, compania va folosi platforma CMF-B de la Renault – Nissan, care va permite și dezvoltarea de mașini hibride. Totodată, ultimul Duster a fost lansat în 2018, așa că la anul ar trebui să vedem o versiune nouă.

Acum vedem ce își dorește pentru Dacia Duster (sau Renault Duster) designerul brazilian Kleber Silva. El a realizat un concept pentru noul model pe baza elementelor de design pe care Renault le folosește deja pe mașinile sale.

Spatele pentru acest Duster e preluat direct de la Megane hatchback, iar fața e preluată de la Captur, din 2017, după cum notează Rushlane. Ce are special acest model e că arată mai mult pentru oraș, e mai stilat și cu câteva elemente ceva mai moderne, pe care Dacia nu le-a folosit prea mult (cum ar fi zona LED de la portbagaj).

Dacia Duster facelift

Dacia Duster facelift2

Până la Duster, Dacia are de lansat un Sandero

Dacă ești curios când se lansează noul Sandero, ei bine, avem o dată neoficială. Pe 7 septembrie va fi marele moment. Mașina ar ajunge în anumite țări, la vânzare, până la finalul anului. Deocamdată, nu e clar dacă și România va fi pe listă, dar dat fiind că Dacia n-a mai avut niciun model nou de ceva ani, e posibil să încerce să acopere cât mai mult în primă fază.

Dacia Sandero 2020 înseamnă un pas semnificativ înainte datorită platformei CMF-B care va aduce Dacia mai aproape de alți producători prin capacitatea de-a livra și modele hibride sau electrice. Și asta independent de Spring, care va fi lansată în 2021. Platforma CMF-B e utilizată de alianța Renault – Nissan pe modele ca Juke, Clip sau Captur. Tehnologia hibrid e cunoscută drept E-Tech.

Citește și: