Dacia de senzație care te face să uiți de orice Mercedes sau BMW. Poate fi bijuteria industriei auto românești

Dacia de senzație care te face să uiți de orice Mercedes sau BMW. Poate fi bijuteria industriei auto românești

Dacia Duster e un model care se bucură de-o popularitate incredibilă în Europa. Totodată, parcă ar fi nevoie de-o ajustare a designului. Poate că producătorul auto se poate inspira din acest concept SF.

Probabil că dacă acest Duster ar fi fabricat, ar costa peste 100.000 de euro. Dar poți spera că Dacia va crește până la nivelul la care să livreze și astfel de mașini deosebite.

Propunerea de acum a venit de la Artiom Trofimenko. Acesta e student în Moscova, iar conceptul l-a creat când era în practică la Renault. Scopul a fost teza sa de doctorat. A lucrat luni de zile pentru ca mașina pe care și-a imaginat-o să capete contur. Și, ei bine, pare că a făcut o treabă formidabilă.

Ce e remarcabil la acest model Dacia Duster e garda la sol impresionantă. Arată ca un vehicul pregătit să cucerească Marte și orice teren dificil de pe Pământ. Acesta a mers și mai departe cu designul când vine vorba de interior, cu o redefinire a volanului și parcă o migrare către autovehicule autonome.

Dacia Duster concept SF

Dacia Duster concept SF

Dacia Duster concept SF

Dacia Duster, reinventată pentru muritori

Independent de creația de mai sus, în calendarul Dacia ar fi o versiune nouă de Duster. Sau o completare a liniei SUV cu un automobil mai mic, mai potrivit orașului. Nici Duster nu-i prea mare, dar un crossover ar pica la fix în gama producătorului.

Ar fi un model derivat din Lodgy. Primele imagini cu noul model Dacia, sub formă de concept, au fost prezentate de publicația franceză L’Argus. Arată mai bine decât orice altceva are Dacia în portofoliu. Francezii spuneau că-i vorba de-o mașină de 4,5 metri lungime, care arată ca un crossover mai agresiv.

Numele de cod al noului model Dacia este RJI. Va fi construit pe platforma CMF-B, pe care au mai fost dezvoltate noile generaţii Renault Clio şi Renault Captur. Pe aceeași platformă sunt dezvoltate și Logan, și Sandero.

Până când vom avea o confirmare a acestui model, te poți gândi la conceptul din Moscova cu următoarele imagini.

Dacia Duster concept SF

Dacia Duster concept SF

Dacia Duster concept SF

Citește și: