Dacă tot știe totul despre tine, Google îți recomandă cadouri

Dacă tot știe totul despre tine, Google îți recomandă cadouri

Dacă tot agreghează date despre comportamentul online al tuturor, Google s-a gândit să sintetizeze acele informații pentru un scop nobil, să te ajute să-ți cumperi sau să oferi un cadou de sărbători.

Google tocmai dezvăluit un Shopping Gift Guide sau ghid de cumpărături pentru cadouri. Este un microsite pe care îl poți accesa dacă vrei să faci un cadou unei persoane dragi sau ești în pană de inspirație când vine vorba de o achiziție pentru tine. Din pagina principală, poți alege profilul de cumpărător sau al persoanei căreia merită să-i oferi un cadou.

Ai cadouri pentru bucătari, atleți, pasionați de tehnologie, amatori de wellness, gameri și, nu în ultimul rând, copii. Faci un click pe ”techies” și vei vedea gadgeturi precum Pixel 5 sau Apple Watch Series 6, dar și o placă video de top, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080.

Dacă mai aveai nevoie de o confirmare suplimentară a faptului că Sony a câștigat competiția pentru consola next-gen a anului, PlayStation 5 este în fruntea clasamentului pentru gameri, urmat de Microsoft Xbox Series X și Microsoft Xbox Series S. Oculus Quest 2 este pe 4, Call of Duty Black Ops Cold War este pe 5.

Printre recomandările de achiziții s-au strecurat și câteva statistici interesante legate de căutarea pe Google din ultimul an. În 2020, de exemplu, interesul pentru seturi de realitate virtuală a crescut cu 24%, în timp ce căutări pentru tăvi și tigăi au crescut cu 34%. Apropo de gătit, expresoarele de cafea au fost la mare căutare în 2020, dar și clasicul KitchenAid Stand Mixer are un loc privilegiat în top, alături de un Air Fryer și un Crock-Pot. În mod drăguț, un gadget pentru creat vată de zahăr își face de asemenea simțită prezența în top.

Dacă ai atleți în familie, Fitbit Versa 3 pare să fie la mare interes, împreună cu niște perechi serioase de încălțăminte de la North Face, Yukiona și Shellista III Mid. Din păcate, pentru că site-ul nu este optimizat pentru România, nu poți să facilitezi cumpărarea efectivă a produselor, iar multe dintre ele nici măcar nu se livrează în România, dar măcar te ajută să-ți formezi o părere.

Citește și: