Cumpărăturile tale ar putea ajunge, în câțiva ani, cu astfel de vehicule care se conduc singure

Cumpărăturile tale ar putea ajunge, în câțiva ani, cu astfel de vehicule care se conduc singure

Un mare retailer vrea să afle dacă livrările robotice se încadrează în operațiunile sale de vânzare cu amănuntul.

Așa că lansează un program-pilot în colaborare cu startup-ul tehnologic Cruise, susținut de General Motors, folosind vehicule electrice cu auto-conducere pentru a transporta alimente și alte bunuri către clienții din Phoenix.

Cel mai contactless serviciu de livrare

Proiectul ar urma să înceapă undeva la începutul anului 2021 și va folosi vehicule alimentate cu baterii din flota de testare a Cruise din Scottsdale, Arizona, după cum a declarat Tom Ward, vicepreședintele senior al Walmart pentru produsele pentru clienți.

Cruise a declarat că energia electrică utilizată pentru încărcarea vehiculelor din flota sa auto cu provine în totalitate din resurse regenerabile, ceea ce ajută la atingerea obiectivului retailerului de a reduce emisiile de carbon din operațiunile sale.

“Clienții pot plasa o comandă din magazinul lor local și pot primi pachetul livrat, fără contact, prin intermediul uneia dintre mașinile auto-electrice cu conducere automată ale Cruise”, a spus Ward.

“Tehnologia care are potențialul de a economisi nu numai clienții timp și bani, ci și de a ajuta planeta, este tehnologia despre care vrem să aflăm mai multe”.

Numărul vehiculelor care vor fi utilizate și termenii financiari ai proiectului nu au fost disponibile imediat. Walmart a început să lucreze cu compania Waymo în zona Phoenix în 2018 (folosind microbuzele sale Pacifica Hybrid, care sunt alimentate doar parțial de electricitate).

Coronavirusul a încetinit planurile din acest an ale dezvoltatorilor robotaxi precum Cruise și Waymo de a extinde plimbările autonome către mai mulți clienți, dar a intensificat eforturile de utilizare a tehnologiei pentru livrări fără contact și operațiuni logistice.

Waymo și-a adăugat serviciul Via, iar startup-ul din Silicon Valley, Nuro, a continuat să strângă fonduri pentru afacerea sa de livrare robotizată care a fost utilizată în teste de Walmart, Kroger’s și CVS.

Cruise s-a concentrat în principal pe perfecționarea flotei sale autonome pentru a transporta pasageri în San Francisco, unde își are sediul compania.

Etichete: