26 iul. 2020 | 10:25

Cum te dezabonezi de la un canal de YouTube și ce se întâmplă după Unsubscribe

ACTUALITATE
Cum te dezabonezi de la un canal de YouTube și ce se întâmplă după Unsubscribe

Majoritatea clipurilor pe care le vezi pe YouTube se încheie cu ”te rog frumos abonează-te”. Dacă faci respectivul gest din greșeală, există o singură soluție, dezabonarea sau unsubscribe.

În ultimele luni, volumul de conținut de pe YouTube a explodat. Asta înseamnă că sunt cantități semnificative de clipuri noi în fiecare zi. Pe cele mai multe dintre ele nici măcar nu apuci să le vezi. S-ar putea totuși să primești notificări constante când pe unul dintre canalele la care te-ai abonat apare un clip nou. În contextul în care nu durează mult până când unul sau mai multe canale de pe YouTube devin surse de stres, ar fi bine să știi cum trebuie să reacționezi.

Înainte să te apuci de treabă însă, ar fi bine să știi că dezabonarea nu te scapă neapărat de clipurile de pe canalul respectiv. Ocazional, dacă le vizionezi în continuare, acelea vor fi luate în calcul de algoritmul de recomandări al Google și le vei mai vedea în fluxul principal de clipuri de pe cea mai populară platformă de streaming.

Ca o alternativă drăguță, dacă nu vrei să abonezi, dar să nu pierzi anumite clipuri, profită la maxim de posibilitatea de a le salva în lista de vizionări ulterioare. În acest scop, pentru orice clip pe care îl vezi pe YouTube, pe mobil sau desktop, apasă pe cele trei buline din dreapta numelui. Optează de acolo pentru Save to Watch Later și le vei putea vedea oricând în librăria ta de clipuri – Library.

Revenind la partea cu dezabonarea din titlul materialului, o poți face în mai multe feluri. Dacă este vorba de un singur canal care te deranjează, caută-l pe YouTube, alege-l din rezultate, apasă pe cuvântul Subscribed sau Abonat și optează pentru Unsubscribe sau Dezabonare.

Dacă ai mai multe abonamente pe care vrei să le anulezi din start, din ecranul principal, mergi la Subcriptions sau Abonamente și apasă pe Manage. Vei vedea imediat o listă cu toate abonamentele tale, apasă pe Subscribed și alege Unsubscribe. Pe mobil, intră la Abonamente, fă un tap în dreapta sus pe Toate și optează pentru Gestionează. Printr-un swipe de la dreapta la stânga pe numele canalului de care vrei să scapi poți opta pentru dezabonare.

unsubscribe dezabonare

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele