Cum sunt amăgiți studenții de CFR că-și pot rezerva online călătoriile cu trenul

Cum sunt amăgiți studenții de CFR că-și pot rezerva online călătoriile cu trenul

CFR și Ministerul Transporturilor vin cu promisiuni pentru studenții din România și anunță proiecte de digitalizare a sistemului. Numai că aceste promisiuni nu vin și cu ceva concret deocamdată.

CFR și Ministerul Transporturilor promit că vor digitaliza sisteml de emitere a legitimațiilor pentru studenți și de rezervare a călătoriei. Oficialii susțin că s-au luat unele măsuri legate de emiterea legitimațiilor și prin automatele de vânzare. În acest fel, se evită cozile la ghișee și se reduce timpul de așteptare.

Numai că totul e, deocamdată, la nivel de promisiune. Asta pentru că oficialii recunosc faptul că, până acolo, ar mai fi nevoie de schimbarea legislației în acest sens, dar și finalizarea procesului în ce privește platforma informatică. Totul e, deocamdată, la stadiul de proiect.

CFR și Ministerul Transporturilor, proiect pentru studenți

Oficialii susțin că totul face parte din Strategia de Digitalizare a CFR Călători, un demers grăbit acum și de pandemie.

”Studenții reprezintă o categorie importantă printre călătorii noștri și din acest motiv am căutat împreună cu Ministerul Transporturilor o soluție care să le permită procurarea online a biletelor de tren.  Am continuat astfel politica asumată la începutul anului de a pune în centrul atenției călătorul și nevoile sale și sperăm că acest pachet legislativ și platforma informatică aferentă să fie finalizate până la începerea anului universitar. Această măsură este doar una dintr-o serie mai lungă din cadrul Strategiei de Digitalizare a CFR Călători prin care ne dorim să schimbăm substanțial experiența călătoriei cu trenul. Vom reveni cu mai multe detalii interesante în perioada imediat următoare” – directorul general CFR Călători, Dan  Costescu.

Deocamdată, nu s-a semnat decât un protocol cu asociațiile studențești pentru implementarea acestor măsuri. Doar că acum urmează partea birocratică și e nevpie de schimbarea reglementărilor în vigoare prin lege.

Ministerul Transporturilor și CFR vor să promoveze un proiect de hotărâre de guvern pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru elevi și studenți aprobate prin HG nr. 42/2017.

”După definitivarea formei legale a actului legislativ de modificare și completare a H.G. nr. 42/2017, studenții care vor dori eliberarea online a biletelor/abonamentelor de tren vor trebui să-și creeze un profil de utilizator pe site-ul www.cfrcalatori.ro sau la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere pentru înscrierea datelor care atestă calitatea de student și dreptul la gratuitate”, a mai transmis CFR.

Promisiunea ar fi că totul va fi gata până la începerea noului an universitar. Numai că timpul pare foarte scurt.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: