Cum schimbi automat poza de tapet la iPhone, odată cu trecerea la modul întunecat

Cum schimbi automat poza de tapet la iPhone, odată cu trecerea la modul întunecat

Din momentul în care a fost introdus modul întunecat pe iPhone, am devenit fan și nu mi-am mai folosit terminalul cu interfața tradițională, luminoasă. Rămâne doar să ai fotografia de tapet potrivită.

Modul întunecat pe iPhone sau Dark Mode, după cum îi spun britanicii, a fost introdus în septembrie 2019, odată cu iOS 13. Îți schimbă radical cromatica interfeței și, în foarte puține cuvinte, transformă zonele albe în negru și invest. Dincolo de asta, este foarte util de folosit pe timp de noapte sau în condiții de lumină scăzută, pentru că nu îți strică ochii la fel de mult. Este mai puțin obositor.

Pentru că majoritatea utilizatorilor preferă să alterneze utilizarea iPhone-ului între modul întunecat și modul luminos, cei de la Apple s-au gândit să-ți facă viața mai ușoară. Când vine vorba de alegerea tapetului sau a imaginii de fundal, există mai multe disponibile care includ două teme cromatice. Astfel, în fundalul se pretează de minune cu schimbarea ta cromatică, de la zi la noapte.

Pentru a alege o astfel de fotografie cu două moduri, din Settings sau Configurări intră la secțiunea Wallpaper sau Fundal. Fă un tap Alegeți alt fundal sau Choose a New Wallpaper. Optează pentru Stills sau Static și observă că o mare parte dintre imaginile disponibile au un cerc la bază ca cel din captura de ecran de mai jos.

Alege unul dintre ele și se va schimba în funcție de tema cromatică a iPhone-ului. Când îl alegi, poți alege între ”Pe ecranul de blocare”, ”Pe ecranul principal” sau ”Pe ambele”. Îți recomand să optezi pentru pentru ”Pe ecranul principal”, în spatele icoanelor tale cu aplicațiile.

Dacă vrei să schimbi repede între modul întunecat și modul luminos pe iPhone, intră în Control Center cu un swipe în jos din colțul din dreapta sus. Ține apăsat câteva moment pe butonul pentru ajustarea luminozității și activează Modul Întunecat din stânga jos. Revino la ecranul principal pentru a evalua impactul vizual.

iPhone stills

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: