Cum scanezi documente pe iPhone, fără aplicații suplimentare și le trimiți mai departe

Cum scanezi documente pe iPhone, fără aplicații suplimentare și le trimiți mai departe

Dacă vrei să scanezi o foaie sau mai multe cu telefonul, există numeroase aplicații care facilitează procesul. Pe iPhone, însă, nu ai nevoie de una.

De-a lungul anilor, aplicația de notițe de pe iPhone a câștigat numeroase funcții noi, cu fiecare actualizare majoră de firmware. Printre ele se numără și posibilitatea de a scana documente. Aceasta a fost introdusă în 2017, odată cu lansarea iOS 11. Încă de pe atunci, nu mai aveai nevoie să instalezi o aplicație adițională dacă vroiai să digitalizezi sau arhivezi o factură sau contract.

Funcționalitatea pe care ți-o pune la dispoziție Notes sau Notițe nu este la fel de stufoasă precum a altor progrămele dedicate, dar este mai mult decât suficientă în majoritatea cazurilor. În plus, imediat după scanarea efectivă, din aplicația nativă de notițe, poți trimite documentele mai departe, prin email, SMS, WhatsApp sau orice alt serviciu de mesagerie care te încântă. Eventual, poți importa notița cu scanările în Adobe Acrobat și o poți transforma în PDF.

Până atunci însă, dacă vrei să înveți cum scanezi documente pe iPhone, intră la Notițe sau Notes și crează o notiță nouă cu un tap pe + în dreapta jos. Opțional, poți adăuga un document scanat într-o notiță existentă. În partea de jos a ecranului în notiță sau deasupra tastaturii, apasă pe cameră și alege Scanați Documente sau Scan Documents.

Îndreapta camera telefonului către foia tipărită. În mod automat, aceasta ar trebui fotografiată, din colț în colț. Dacă vrei să dezactivezi automatizarea scanării, fă un tap în dreapta sus pe Auto. Tot de acolo, poți activa sau dezactiva blițul și poți utiliza diverse filtre, precum monocrom. După ce ai scanat numărul de pagini dorite, automat sau manual prin declanșarea capturii prin butonul din centrul jos, apasă pe Save în dreapta jos sau pe Salvează. Imediat, ar trebui să vezi fiecare pagină scanată în Notițe. Le poți partaja printr-un tap în dreapta sus pe săgeata care iese din pătrat.

scanare notite

Citește și:
Etichete: