Cum resetezi rețeaua în Windows 10 și rezolvi problemele cu internetul

Cum resetezi rețeaua în Windows 10 și rezolvi problemele cu internetul

Dacă ai probleme cu conexiunea la internet sau întâmpini dificultăți în a comunica cu alte dispozitive din rețeaua locală, ar fi bine să înveți cum resetezi rețeaua în Windows 10.

În cazul în care ești utilizator de Windows 10, probleme cu rețeaua s-ar putea să fie mai puține decât în urmă cu cinci sau zece ani. Chiar și așa, ar fi bine să ai în vedere câteva trucuri pentru a reveni rapid online, pentru identifica rapid ce nu funcționează și a rezolva respectivul detaliu.

Înainte să te apuci de treabă, niciodată nu neglija beneficiile semnificative derivate din soluții simple. Închide-ți și pornește-ți routerul din casă, repornește-ți sistemul, iar dacă ai un buton dedicat acestui scop, închideți comunicațiile Wi-Fi la laptop și reactivează-le. Eventual, activează modul avion printr-un click în colțul din dreapta jos de la taskbar, în dreapta ceasului, stai 10 secunde și dezactivează.

Acum urmează partea un pic mai complexă. Fă click pe start, tastează Cmd, fă click dreapta pe primul rezultat și optează pentru Run as Admnistrator. În respectiva fereastră tastează următoarele comenzi, urmate de apăsarea tastei Enter pentru confirmare:

netsh winsock reset

netsh int ip reset

ipconfig /release

ipconfig /renew

ipconfig /flushdns

Repornește-ți sistemul. În cazul în care mai întâmpini în continuare probleme de comunicare în rețeaua locală sau pe internet, mai există o soluție radicală la care poți apela. Este vorba de resetarea întregii infrastructurii de rețea din Windows 10. Aceasta implică dezinstalarea și reinstalarea plăcii sau plăcilor de rețea și aducerea tuturor parametrilor la valorile implicite.

În acest scop, fă click pe Start, intră la Settings sau tastează Settings și fă un click pe primul rezultat. Accesează secțiunea Network & Internet. La baza acestei secțiuni vei vedea o secțiune intitulată Network Reset. Fă un click acolo și vei întâmpina o fereastră precum cea de mai jos. Confirmă resetarea rețelei din Windows 10 cu un click suplimentar pe Reset Now. După câteva momente, PC-ul se va reporni.

retea windows probleme reset

Citește și: