03 mai 2020 | 09:25

Cum repari o instalare de Office, dacă nu îți mai merge Word, Excel sau Outlook

ACTUALITATE
Cum repari o instalare de Office, dacă nu îți mai merge Word, Excel sau Outlook

Cu siguranță cea mai veche suită de aplicații de birou de pe mapamond, Microsoft Office este departe de a fi perfectă. Din fericire, există o serie stufoasă de soluții la care poți apela dacă nu îți mai merge Word, Excel, PowerPoint sau Outlook.

Folosesc Microsoft Office de două decenii, de pe vremea când Office `97 era la modă. Nu de puține ori însă, unul sau mai multe dintre programele incluse în acest pachet a refuzat să mai ruleze, a început să afișeze erori ciudate sau să nu mai deschidă documente existente. Partea ciudată este că acest fenomen neplăcut a devenit mai des odată cu versiunile din ultimi ani a creației Microsoft. Actualizările constante online, multe dintre ele fără acordul tău explicit, s-ar putea să-ți facă mai multe rău decât bine.

Detaliile de fond sunt însă mai puțin relevante. Important este cum poți repara o instalare de Microsoft Office care îți face probleme, pentru a te apuca cât mai repede de treabă. Indiferent de problema pe care o întâmpini, fă click drepta pe butonul de Start din Windows 10 și optează pentru Apps and Features. Eventual, fă click pe Start, tastează Control Panel, fă click pe el și intră la Programs & Featues.

Căută Microsoft Office în lista sortată alfabetic, fă click pe el și optează pentru Modify în partea de sus a aceleeași ferestre. Imediat, vei întâmpina o fereastră precum cea de mai jos. Fă un tap pe Quick Repair și așteaptă 2-3 minute până se încheie tentativa de reparare. Dacă întâmpini în continuare probleme, revino în aceeași fereastră și alege Online Repair. Apasă pe Repair pentru confirmare și așteaptă. Această opțiune îți va reinstala suita de aplicații direct de pe serverele Microsoft. Poate dura 15-30 de minute, în funcție de configurația ta hardware și de conexiunea ta la internet.

repair-office-programsÎn cazul în care niciuna dintre aceste variante nu ți-a rezolvat problema, înainte să încerci să-ți reinstalezi manual o altă versiune de Office, dezinstaleaz-o complet pe cea veche. În acest sens, cei de la Microsoft îți oferă un instrument software pe care îl poți descărcare de la această adresă web. Apasă pe Download în partea de jos a ecranului și așteaptă câteva momente. Fă dublu click pe SetupProd_OffScrub.exe și așteaptă 5-10 minute până își termină treaba. La final, vei fi nevoit să repornești PC-ul.

După acești pași, nu rămâne decât să reinstalezi Microsoft Office.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele