19 dec. 2020 | 13:01

Cum îl pui pe masa de Crăciun pe Baby Yoda: Google ți-l aduce mai aproape

ACTUALITATE
Cum îl pui pe masa de Crăciun pe Baby Yoda: Google ți-l aduce mai aproape

Google a început să integreze tot mai multe obiecte 3D în motorul său de căutare. Din acest motiv, era doar o chestiune de timp până să ajungem la la Baby Yoda sau Grogu.

În ultimii ani, Google a luat în serios beneficiile realității augmentate și a încercat să o integreze în mai multe din produsele sale, începând cu cel mai popular motor de căutare de pe mapamond. Din acest motiv, în momentul în care cauți diverse lucruri, animale și nu numai pe Google, sunt șanse din ce în ce mai mari să le poți plasa în mediul tău ambiant prin AR.

De această dată, este vorba de Baby Yoda, The Child sau Grogu, creatura adorabilă în jurul căruia este construită acțiunea din serialul The Mandalorian. Acest obiect 3D îți apare pe Google în momentul în care cauți Baby Yoda sau Grogu prin intermediul Chrome sau al aplicației dedicate de la Google. Dacă nu ești la zi cu serialul Star Wars, la mijlocul celui de-al doilea sezon se dezvăluie faptul că numele adevărat al micuțului este Grogu.

După ce l-ai căutat și ai optat pentru integrarea sa în mediul ambiant, vei fi nevoit, pentru câteva secunde, să faci o calibrare a camerei. În acele momente, telefonul înțelege dimensiunile spațiului din jurul tău. Odată pus pe birou sau pe podea, Baby Yoda nu poate fi redimensionat, dar îl poți muta cu ușurință.

În ceea ce privește nivelul de interactivitate pe care ți-l pune la dispoziție Google, micuțul Baby Yoda poate să dea din cap, să scoată câteva sunete inimitabile și să fie imortalizat în poze. În teorie, noua funcționalitate ar trebui să fie disponibilă pe orice smartphone modern, iar dacă nu-ți merge din prima, instalează-ți aplicația Google pe iPhone sau Android. Acest personaj este cel mai nou din peste 50 care au fost introduse în urmă cu câteva zile de către compania americană.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele