Cum blochezi rotirea ecranului la Android, iPhone sau iPad

Cum blochezi rotirea ecranului la Android, iPhone sau iPad

Pentru a preveni rotirea accidentală a conținutului de pe ecranul de la telefon, poți activa o funcție pe iPhone, Android sau iPad. Durează doar câteva secunde.

Dacă stai în pat și navighezi pe internet sau te uiți la poze pe mobil, în funcție de cât de ciudată îți este poziția, din moment în moment, s-ar putea să ți se rotească conținutul de pe ecran, atunci când îți dorești mai puțin.

Din fericire, indiferent de dispozitivul pe care îl folosești, în ultimul deceniu. majoritatea sistemelor de operare integrează un mecanism intitulat Orientation Lock (Blocare a orientării). De obicei, funcția cu pricina este evidențiată printr-un lacăt integrat într-un cerc de forma unei săgeți.

Dacă ești utilizator de iPhone sau iPad, funcția cu pricina poate fi activită din panoul de control sau Control Center. Pe acesta îl apelezi cu un swipe în jos din colțul din dreapta sus al ecranului. La fel ca în imaginea de mai jos, vei vedea acolo un lăcățel integrat într-un cerc. Apasă pe el o singură dată. Dacă ai procedat corect, își va schimba culoarea și un indicator al blocării rotirii va fi afișat în colțul din dreapta sus al ecranului, lângă baterie. blocare rotire ios ipad iphone

Ca o notă de subsol, dacă ești utilizator de iPhone 8 sau mai vechi, același Control Center îl poți apela cu un swipe în sus din marginea inferioară a ecranului.

Pe Android, ai un beneficiu suplimentar, dar acesta depinde însă de versiunea sistemului de operare de la Google pe care o ai instalată. În timp ce pe iOS ești limitat la blocarea ecranului pe verticală, pe Android îl poți bloca și pe orizontală.

În acest scop, la fel ca în animația de mai jos, trage de marginea superioară a ecranului în jos cu două degete, pentru a dezvălui toate opțiunile. Dacă vrei, poți dezactiva rotirea ecranului chiar și atunci când dispozitivul îți este blocat. Înainte să faci un swipe în jos, poziționează ecranul telefonului în poziția în care vrei să rămână pe termen lung. Apasă Auto Rotate (la unele telefoane opțiunea ar putea fi intitulată Portrait sau Landscape). Activează toată switch-urile din noul ecran.

Galaxy-One-UI-Lock-Screen-Rotation

Citește și: