Se întâmplă la Dacia în plină criză: românii trebuie să afle urgent

Se întâmplă la Dacia în plină criză: românii trebuie să afle urgent

Pandemia de coronavirus a dat planurile peste la Dacia și Ford, singurii producători auto care fac mașini în România. După perioada stării de urgență, cei doi constructori au tras tare să recupereze.

Perioada aprilie-mai a fost una dificilă pentru Dacia și Ford. Ambele uzine au oprit producția și și-au trimis angajații în șomaj tehnic. Odată cu reluarea producției, ambii constructori au tras tare să recupereze. Iar surpriza a venit în special de la Duster.

Astfel, producția auto din România în iulie și august a crescut cu aproape 10 procente față de perioada similară a anului trecut.

Dacia și Ford apasă pedala

Datele ACAROM – Asociația Constructorilor de Automobile din România – arată că în cele două luni producția a crescut cu 9,6% față de perioada iulie-august 2019. În cifre, înseamnă că au fost produse în România 59.496 autoturisme.

Dintre acestea, 33.378 de autoturisme au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni, iar 26.118 au fost produse de uzina Ford de la Craiova.

Pe primele 8 luni din 2020, producția totală de autoturisme în România a fost de 247.029 unități, în scădere cu 22.15% față de perioada similară din 2019. Scăderea e provcată, evident, de pandemia de coronavirus și de cele 30 de zile în care în România a fost instituită starea de urgență.

Producția în perioada ianuarie – august 2020:

  • DACIA Duster – 103.823 unități
  • FORD EcoSport & Puma –101.674 unități
  • DACIA Logan – 20.989 unități
  • DACIA Sandero – 14.407 unități
  • DACIA Logan MCV – 6.136 unități

Constructorul de la Mioveni mizează pe Duster în această perioadă și are motive reale să facă asta. În luna mai, spre exemplu, Renault Clio a fost cea mai vândută mașină în Europa, cu 16.000 de unități, dar pe poziția a opta regăsim exact Dacia Duster – cu 9.000 de unități vândute în total doar în acea lună.

Dacia Sandero e, de asemenea, pe locul 4 – cu peste 10.000 de unități vândute.

Constructorul de la Mioveni are planuri mari și cu cele trei noi modele prezentate recent și despre care va oferi mai multe detalii la sfârșitul lui septembrie: e vorba de Logan 3, Sandero 3 și noul model de Sandero Stepway, care se anunță unul extrem de promițător. Mai multe detalii despre noile modele găsești AICI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: