Cum anulezi expedierea unui email trimis din greșeală, pe Gmail

Cum anulezi expedierea unui email trimis din greșeală, pe Gmail

Interfața web pentru Gmail este una dintre cele mai bine optimizate, iar partea bună este că beneficiază în mod constant de actualizări utile. Până nu demult, era imposibil să anulezi expedierea unui email trimis în urmă cu câteva momente.

Acum, totul este posibil și un detaliu infim îți face viața semnificativ mai ușoară. Gândește-te de câte ori ți s-a întâmplat de-a lungul anilor să trimiți un email doar pentru a-ți da seama în secunda doi că ai făcut o greșeală. Poate ai scris câteva rânduri la nervi sau, poate, ai trimis un email destinatarului greșit. Nu este exclus să fi trimis un mesaj de afaceri cu semnătura greșită sau un document privat unei persoane care nu ar fi trebuit să vadă acele informații.

Scenariile sunt multe, iar partea fascinantă este că, de cele mai multe ori, îți dai seama că ai făcut o prostie la câteva secunde după ce ai făcut-o. Din fericire, cei de la Gmail vor să-ți ușureze viața și, fără să instalezi vreun program special sau o extensie suplimentară, te lasă să anulezi expedierea unui mesaje care a fost trimis acum câteva momente.

Nu ai o fereastră prea mare pentru a reveni asupra deciziei și întotdeauna ar fi bine să te asiguri că un email este scris corect și se adresează persoanei potrivite. Cu toate acestea, e bine să știi că în interfața web a Gmail poți defini perioada de timp pe care o ai la dispoziție pentru anularea trimiterii. În total, este vorba de un timp maxim de 30 de secunde în care poți reveni asupra deciziei.

anuleaza expediere Google

Din interfața web a Gmail fă un click pe rotița zimțată din dreapta sus și accesează secțiunea See all settings (Vezi toate configurările). Un pic mai jos pe această pagină, după cum se poate vedea în captura de ecran de mai sus, ai o secțiune intitulată Undo Send. Ca să ai o portiță cât mai mare, fă un tap acolo și alege 30 de secunde.

Din acel moment, de fiecare dată când trimiți un mesaj prin Gmail, în colțul din stânga jos vei vedea o notificare precum cea de mai jos cu textul ”Message Sent” (Mesaj trimis) urmat de Undo (Anulează) și View Message. Pentru a anula trimiterea unui mesaj care a plecat deja, apasă pe Undo. Îl vei putea edita în continuare în vederea retrimiterii sau poți anula permanent trimiterea acelui mesaj.

undo email send

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: