Cum a luat Ford Puma fața Dacia: datele care îi nemulțumesc pe șefii de la Mioveni

Cum a luat Ford Puma fața Dacia: datele care îi nemulțumesc pe șefii de la Mioveni

Ford Puma și Dacia Duster sunt două SUV-uri care conteză la nivel european, fiind accesibile ca preț și fiabilitate. Dar luna septembrie a adus ceva surprize.

Ford Puma a depășit în premieră Dacia Duster la categoria celor mai bine vândute SUV-uri la nivel european. Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru, arată datele celor de la Jato Dynamis. Există, însă, câteva explicații pentru acest lucru.

De precizat, înainte de toate, că Dacia nu se plânge prea tare:  Sandero a rămas în primele 10 cele mai vândute autoturisme din Europa și chiar a depășit Volkswagen Polo pe segmentul său.

Ford Puma întrece Dacia Duster

Motivul pentru Ford Puma a luat fața Duster în luna septembrie e de înțeles. Dacia a anunțat recent trei noi modele și atunci e normal ca oamenii să-și amâne achizițiile noi din gamele vechi și să le aștepte pe cele noi.

În categoria SUV-uri, acolo unde se bate Ford Puma, Renault Captur are  o creștere de +22%, Peugeot 2008 (+27%) și apoi urmează modelul americanilor fabricat la Craiova, scrie profit.ro. Ponderea SUV-urilor în piața de autoturisme a urcat la 41,3% din total, fiind urmate de subcompacte (19%) și compacte (17,71%).

Pe de altă parte, cum spuneam, Sandero stă încă bine, deci Dacia n-are motive de panică. Modelul și-a păstrat un loc între liderii pieței de automobile din Europa, în luna septembrie, cu un volum foarte bun, de 19.745 de unități, depășind astfel VW Polo, în segmentul său, însă fiind depășit de alți competitori direcți, precum Renault Clio, Peugeot 208 și Ford Fiesta.

Piața europeană de automobile a început să se miște în luna septembrie. Cererea pentru electrice și hibrid începe să crească, ceea ce e o veste bună pentru producătorii care au investit masiv în aceste tehnologii și acum constată că n-a fost degeaba.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: