Cum a câștigat eMAG un contract uriaș cu statul român: valoarea sare de 17 milioane de lei 

Cum a câștigat eMAG un contract uriaș cu statul român: valoarea sare de 17 milioane de lei 

eMAG a câștigat un contract cu statul român în valoare de peste 17 milioane de lei. Banii vin de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, iar la licitație au participat inclusiv nume mari precum Vodafone și Telekom.

STS a organizat o licitație pentru cumpăra 30.000 de telefoane inteligente – denumite generic în contract „terminale telefonice mobile inteligente”. La licitație au participat operatori precum Vodafone și Telekom, Gersim Impex, cel mai mare distribuitor local de telefoane, dar și Dante International, administratorul eMAG.

Acesta din urmă a și fost declarat câștigător.

Administratorul eMAG va livra telefoane pentru STS

Contractul e estimat la 17,7 milioane de lei, fără TVA. Dacă faci un simplu calcul, reiese că valoarea unui telefon e estimată la 590 de lei. Greu de spus ce modele urmărește STS să cumpere în acești bani. Nu e clar nici de ce are instituția nevoie de atâtea telefoane și la cine ajung acestea.

Important de spus că STS are doar câteva mii de angajați la nivel național, dar numărul lor nu se apropie nicidecum de 30.000.

Dante International, administratorul eMAG, cel mai mare retailer online local, a înregistrat în 2019 un profit net de 49,5 milioane de lei, după ce în perioada 2012 – 2018 cifrele contabile ale companiei arată pierderi cumulate de 425,9 milioane de lei. Afacerile companiei au crescut cu 7,6%, la 4,56 miliarde de lei. Compania este controlată de grupul sud-african Naspers și Iulian Stanciu, cu o participație de 19,92%.

De cealaltă parte, STS e o instituție cheie în domeniul apărării naționale. A avut un rol important chiar și pe perioada pandemiei. Pe perioada în care aveai nevoie de completarea unei declarații pe proprie răspundere pentru a ieși din casă, STS a găzduit platforma care permitea completarea formularelor de pe telefon sau calculator.

Înainte de acest site găzduit de STS, formularul era găzduit și pe stirioficiale.ro, unde aveai și adeverința de la angajator în variantă simplificată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: