Cum a ajuns Volkswagen să copieze de la Dacia pentru un model nou

Cum a ajuns Volkswagen să copieze de la Dacia pentru un model nou
10:05 03.02.2020

Poate că mașinile Dacia nu sunt cele mai arătoase. Totuși, câteva dintre ele sunt suficient de utile, cât să vrea și alți producători să facă unele similare. Acum e cazul Volkswagen.

Volkswagen pregătește un nou model Caddy. Spre deosebire de generația precedentă, acesta e mai apropiat de Dacia Dokker. Deocamdată, mașina e în fază de testare și e posibil ca unele elemente ale caroseriei să mai fie schimbate. Chiar și așa, ai putea confunda noul Caddy cu o Dacia Dokker, dacă nu știi prea bine diferențele dintre ele.

Dacia Volkswagen copie Dokker

Ce vezi mai sus e o comparație între Dacia Dokker Stepway (dreapta) și noul Caddy. După cum vezi, de la cum sunt desenate geamurile de pe spate până la cum arată fața mașinii, asemănările sunt destul de mari. Ceea ce, probabil, nu poate fi decât îmbucurător pentru Dacia sau Renault. Înseamnă că mașina a fost suficient de vizibilă cât să inspire Volkswagen.

Volkswagen Caddy similar Dacia Dokker (3)

Volkswagen Caddy similar Dacia Dokker (1)

 

Dacia Dokker poate fi transformată și în locuință

În caz că te întrebi ce-ai putea face cu o mașină similară Dokker sau Caddy, dincolo de-a căra marfă, ei bine, inspirația vine de la un german. El a transformat Dacia într-o casă pe roți. Sigur, nu-i cea mai spațioasă, dar ar putea fi cea mai bună alternativă la o rulotă scumpă.

El și-a dotat mașina cu loc de dormit – modular, că poate deveni și banchetă -, prize pentru încărcat diverse electronice, dar și bucătărie. Bucătăria e din seria mini produsă de IKEA. Totodată, are diverse locuri pentru depozitare și totul în spațiul din spatele Dacia Dokker și după ce-a scos bancheta.

Mașina, din exterior, e cât se poate de banală. La interior devine această mini-sufragerie în care poți trăi, găti și petrece vacanțele. Iar la cât de mult au crescut prețurile la cazare pentru Untold sau Electric Castle, așa ceva ți-ar fi la îndemână. Cel mai mare minus e că n-are duș, dar nici nu mai avea unde să-l înghesuie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Motor1