Criza medicală schimbă până și ecranele gadgeturilor. Cum vor fi reinventate?

Criza medicală schimbă până și ecranele gadgeturilor. Cum vor fi reinventate?

Într-un an în care populația a devenit posibil mai conștientă de sănătate decât oricând în istoria recentă o tehnologie inovatoare ar putea oferi un nou nivel de protecție, eliminând necesitatea de a atinge fizic un dispozitiv cu ecran tactil.

Dezvoltat de Ultraleap, specialiști în tehnologia haptică și de urmărire a mâinilor, TouchFree urmărește mâna utilizatorului într-un spațiu 3D, permițându-i să folosească un ecran tactil, dar fără a-l atinge.

Dispozitivul, care utilizează un modul de cameră Ultraleap și un software de urmărire manuală alături de aplicația TouchFree, poate fi adaptat la chioșcurile și dispozitivele cu ecran tactil existente, fără a fi nevoie de modificări ale interfeței.

De la provocări la soluții … touchless

În mijlocul unei pandemii globale, au fost create noi provocări pentru fiecare industrie în parte, iar multe dintre ele au fost supuse unor dificultăți reale de a-și păstra clienții și comunitatea, în urma schimbărilor survenite.

“Dintr-o dată, atingerea și interacțiunea în zonele publice vin cu teama de contact cu «inamicul nevăzut»”, spune Saurabh Gupta, directorul OOH Product la Ultraleap, pentru Planet Attractions.

Tehnologiile fără atingere precum haptica virtuală și tehnologiile de urmărire a mâinilor oferă o soluție digitală la această provocare, permițându-ne să interacționăm cu interfețele din aer, oferind o experiență fără efort, curată și intuitivă”.

Pe lângă faptul că oferă o soluție igienică, haptica și urmărirea mâinilor, spune Gupta, sunt și instrumente puternice pentru a atrage atenția vizitatorilor și a crește implicarea utilizatorilor datorită elementului interactiv al tehnologiilor.

Prin conceptul său futurist, angajamentul fără atingere este ceva care ar trebui să se încadreze frumos în experiența modernă a vizitatorilor.

Tehnologia este deja utilizată pe piața atracțiilor pentru vizitatori, Ultraleap a semnat un acord cu Cortina Productions la începutul acestui an pentru a utiliza programul TouchFree pentru a crea expoziții interactive touchless în ​​muzeele din Statele Unite.

Folosind tehnologia, Cortina nu numai că va crea o varietate de interfețe interactive 3D noi, dar va căuta, de asemenea, să modernizeze experiențele existente pe bază de ecran tactil pentru muzee, acolo unde este posibil, pentru a atinge nevoile imediate de experiențe sigure și captivante într-un mediu post-COVID-19.

“Potențialul pentru haptici este nelimitat”, spune Gupta. “Este un mod cu totul nou pentru oameni și mașini să comunice și înțelegem capacitățile și aplicabilitatea deplină.

COVID-19 a evidențiat atât preocupările legate de atingerea suprafețelor publice, cât și importanța atingerii pentru conexiunea umană. Suntem încântați să vedem cum haptica poate continua să influențeze și să estompeze limitele digitale și fizice în care trăim astăzi”.

Etichete: