A fost creat ecranul care poate fi folosit fără a-l atinge și e uimitor

A fost creat ecranul care poate fi folosit fără a-l atinge și e uimitor

Display-ul touchless este cea mai nouă invenţie pe care au dezvoltat-o oamenii de ştiinţă germani. Noutatea vine din faptul că acestă componentă digitală poate fi utilizată fără atingerea ecranului în mod direct cu degetul.

Display-ul fără atingere are în spate o tehnologie care constă în alternarea unor straturi ultrasubţiri de acid fosfatoantimonat, un cristal solid la temperatura camerei, şi nanoparticule de dioxid de siliciu sau dioxid de titan, potrivit The Nation.

Când degetul se apropie la câţiva milimetri de ecran, umiditatea din moleculele de apă emise de porii pielii umane este transformată în câteva milisecunde de aşa-numitele cristale fotonice, într-un semnal electric sau o schimbare de culoare.

Cu ajutorul noii invenţii, murdărirea display-urilor smartphone-urilor, tabletelor şi notebookurilor va fi de domeniul trecutului. Oamenii de ştiinţă au spus că afişarea ”touchless” are şi beneficii igienice pentru dispozitivele digitale folosite în locuri publice, cum ar fi bancomatele şi distribuitoarele automate de bilete.

Singurul inconvenient este că ei nu au menţionat când se va putea trece la producţia în serie a acestor display-uri ”touchless”, prin urmare nu vom avea prea curând gadgeturi cu această tehnologie încorporată.

Citește și: