Criza din România se adâncește: cum s-a ajuns la 1 milion de contracte suspendate

Criza din România se adâncește: cum s-a ajuns la 1 milion de contracte suspendate

Criza din România se adâncește din cauza pandemiei de coronavirus. Până acum, au fost suspendate un milion de contracte de muncă.

Criza cauzată de pandemia de coronavirus începe să producă efecte negative. Până acum, au fost suspendate un milion de contracte de muncă, arată Ministerul Muncii. Mai mult, 200.000 de contracte individuale au fost încheiate, ceea ce înseamnă că acei oameni au rămas fără joburi.

Calculele sunt făcute de la intrarea în vigoare a stării de urgență, o stare de urgență care va fi prelungită începând de săptămâna viitoare pentru încă o lună.

Contracte suspendate și încheiate

Ministerul Muncii a venit cu o centralizare a impactului pe care-l are această perioadă asupra contractelor de muncă. În total, 1.013.522 de contracte individuale de muncă au fost suspendate de la intrarea în vigoare a stării de urgenţă până în prezent.

Dintre acestea, 311.445 de contracte de muncă suspendate erau din industria prelucrătoare, 194.236 de contracte erau din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 119.836 proveneau din industria hotelurilor şi restaurantelor, arată comunicatul citat de Agerpres.

Alte 200.927 de contracte individuale de muncă au încetat, de la instituirea stării de urgenţă şi până miercuri, astfel: 38.481 de contracte în domeniul comerţului cu ridicata şi amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 34.510 în industria prelucrătoare, iar 26.221 de contracte de muncă în domeniul construcţiilor.

Guvernul a promis ajutoare financiare pentru companiile afectate de criză și pentru salariații care intră în șomaj tehnic. Vor fi ajutate persoanele și firmele ale căror venituri au fost afectate, fie din cauza măsurilor impuse de autorități, fie din cauza unor alte efecte cauzate de criză.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: