16 apr. 2020 | 07:30

Creatorii berii Corona, pe butuci: de ce au închis fabrica, pe timp de pandemie

ACTUALITATE
Creatorii berii Corona, pe butuci: de ce au închis fabrica, pe timp de pandemie

Creatorii berii Corona se confruntă cu o situație foarte dificilă. După câteva decenii de activitate, au fost nevoiți să înceteze producția în cea mai mare fabrică din țara mamă, Mexic.

Dacă ai băut vreodată o bere Corona, s-ar putea să știi că provine din Mexic. Din păcate, respectiva țară, la fel ca orice alt colț al mapamondului, la această oră, se luptă cu pandemia de coronavirus. La momentul redactării acestui material, în Mexic erau 5399 de cazuri înregistrate în mod oficial și 406 decese.

Înaintea conspirațiilor cu coronavirus și 5G, foarte mulți oameni erau de părere că berea Corona duce la infectarea cu Covid-19. Din cauza coincidenței nefericite de nume, vânzările respectivului brand de bere au scăzut într-un ritm vertiginos. În mod surprinzător însă, închiderea fabricii de bere Corona are legătură cu pandemia, dar în alt fel decât ai crede.

Producătorul mexican de bere Grupo Modelo a anunțat de curând că își suspendă producția de bere. În portofoliul companiei se află Corona, Pacifico și Modelo, branduri exportate în peste 180 de țări de pe mapamond.

Din momentul în care guvernul mexican a decretat stare de urgență, au încetat brusc toate activitățile non-esențiale. În prima fază, decizia este luată până la 30 aprilie, în speranța opririi răspândirii pandemiei, dar perioada se poate prelungi. La capitolul activități esențiale intră producția de alimente și agricultura. Din păcate, producția de bere nu este o activitate esențială, conform oficialilor mexicani.

Pagubele financiare pentru producătorul de bere sunt fabuloase, dar acestea au început deja de câteva luni, cu mult timp înaintea închiderii fabricii. ”Suntem în procesul de micșorare a producției din fabricile noastre până la minim”, se arată într-un comunicat al companiei, urmând ca după doar câteva zile, producția să înceteze complet. În același timp, oficialii Grupo Modelo speră ca guvernul să integreze bere la produse agro-industriale, context în care, cu un pic de noroc, producția va fi reluată. Până atunci, să nu te miri dacă nu mai găsești Corona în magazine. Absența stocurilor nu are legătură cu vreo conspirație.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele