Cine-s giganții care dau tonul în economie: companiile cu cei mai profitabili angajați

Cine-s giganții care dau tonul în economie: companiile cu cei mai profitabili angajați

Economia mondială e modelată de giganții din toată lumea, care au venituri de ordinul miliardelor. Doar că nimic n-ar fi posibil fără angajații lor.

Economia mondială e modelată de marile companii din tehnologie, acești giganți prezenți acum în mai toate colțurile lumii. Companiile de tehnologie sunt printre cele mai profitabile din lume, chiar şi în această perioadă dificilă pentru majoritatea afacerilor, giganţii din IT au reuşit să îşi crească veniturile şi implicit profiturile.

Americanii de la Tipalti au realizat un top al celor mai mari companii din lume pentru a vedea care dintre ele generează cel mai mare profit per angajat.

Topul companiilor cu cei mai profitabili angajați

Printre giganții care dau tonul în economia mondială se numără Facebook, Apple, Aphabet care deţine Google şi Microsoft sunt companiile care conduc topul companiilor tech cu cel mai mare profit per angajat, potrivit unui studiu realizat de Tipalti, o companie americană de financial tech pe baza datelor Fortune 500.

Ca să ajungă la aceste concluzii, analiştii au împărţit profitul net la numărul de angajaţi cu normă întreagă. Astfel, a reieşit că angajaţii Facebook în număr total de 44.942 sunt cei mai profitabili, cu o medie de 411.308 dolari/angajat, urmaţi la mică distanţă de cei de la Apple (137.000 de salariaţi), cu 403.328 dolari/angajat.

Pe locul al treilea se află Alphabet, cu 118.899 de angajaţi şi o medie a profitabilităţii de 288.842 dolari/angajat.

Topul celor cinci companii cu cei mai profitabili angajați e încheiat de Microsoft, cu o medie de 272.500 dolari/angajat la un număr total de 144.000 de salariaţi şi Lam Research, cu un profit de 204.804 dolari/angajat la un număr total de 10.700 de salariaţi. Există însă şi reversul medaliei întrucât există şi companii de IT care înregistrează pierderi.

Este vorba de Western Digital care numără 61.800 de angajaţi şi o pierdere medie de 12.201 dolari/angajat, CommScope Holding, cu pierderi 30.983 de dolari per angajat.

Dar, de departe, cea mai mare pierdere pe angajat o are Uber, care numără 26.900 de salariaţi şi înregistrează un câştig negativ mediu de 316.208 de dolari/angajat.

Citește și: