Cine este ”o curcă securistă și urâtă cu spume”: liderul PSD care te învață ”limbaj de cartier”

Cine este ”o curcă securistă și urâtă cu spume”: liderul PSD care te învață ”limbaj de cartier”

Liderii PSD nu au fost niciodată foarte principiali când vine vorba de limbajul folosit în mediul online, dar cea mai recentă manifestare de agresivitatea verbală coboară și mai jos ștacheta.

Într-un univers paralel, un oficial care ar folosi un asemenea limbaj în mediul public și-ar pierde automat orice funcție oficială. În cel mai rău caz, ar fi demis din partidul care îl ține în spate. Trecând însă peste partea teoretică a ecuației, Ionel Arsene nu a pățit absolut nimic.

Ionel Arsene este Președintele Consiliului Județean Neamț și unul dintre cei mai cunoscuți baroni locali ai Partidului Social Democrat din regiune. În urmă cu puțin timp, a avut o reacție de mahala la o adresa Anei Birchall, fostă membră PSD. Aceasta a făcut o postare pe Facebook prin care a încercat să atragă atenția asupra unei aparente ilegalități detaliate de G4Media aici. Știrea care îl vizează în mod direct pe Arsene are titlul ”O firmă apropiată de baronul PSD de Neamț și de finul lui a câștigat un contract de peste 85 de milioane de euro de la Consiliul Județean Neamț”.

La scurt timp după apariția știrii, pe pagina personală de Facebook, Birchall a făcut apel la autorități pentru un control atent asupra achizițiilor din ultima perioadă. ”Daca se doreste seriozitate si nu doar un joc ieftin de imagine si de lupta politica in stil dambovitean solicit si sustin ca in aceasta comisie sa se analizeze TOATE contractele de achizitii din aceasta perioada, dar TOATE, inclusiv cele pentru care Dr. Cercel si Arafat cereau impunitate ca nu degeaba era atata zvarcoleala pentru adoptarea faimosului OUG pe achizitii prin care se inlatura raspunderea penala! Este corect ca toate persoanele care au abuzat de perioada starii de urgenta si au facut achizitii „urgente” incalcand legea, indiferent cine e, de unde este si cum il cheama sa raspunda legal!”, se arată în postarea fostei PSD-iste.

Reacția absolut oripilantă a lui Arsene la acea postare spulberă orice dilemă vizavi de ”cine-i vinovatul” în această ecuație. ”Am mai văzut și o curcă securistă și urâtă cu spume că scrie despre mine pe facebook! Acestei javre securiste pot doar să-i recomand cu drag o carte care o reprezintă! Cartea se numește: „Suge-o, Ramona!””, a fost postarea de pe Facebook a Președintele Consiliului Județean Neamț, pesedistul Ionel Arsene, la adresa fostei sale colege din PSD, Ana Birchall.

Ca penibilul să fie maxim, Ana Birchall a atras atenția asupra faptului că a fost sunată și amenințată de baronul PSD menționat mai sus. ”Surprize, surprize! Cine mă sună să mă amenințe și să mă intimideze la nici jumătate de oră de la postarea mea cu privire la investigarea tuturor achizițiilor din această perioadă? Chiar nu credeam că postările mele au ecouri până în Cetatea Neamțului… \uD83D\uDE42 Pentru că a refuzat să își ceară scuze pentru acest comportament nedemn de un președinte de Consiliu Județean, i-am comunicat domnului Arsene că voi face publică „intervenția” dumisale, să vadă toată lumea ce metode practică anumiți politicieni cu interese în domeniul achizițiilor.”, a scris Birchall pe Facebook.

După ce cuvintele de cartier ale lui Arsene au devenit virale în mediul online, Birchall a revenit cu încă o reacție pe Facebook. ”Iată un exemplu de grobianism în viața publică, unul din multele care încă „defilează” cu impunitate în politica românească. Sper ca partidul din care face parte să reacționeze și să sancționeze drastic asemenea derapaje. Dacă nu, am încredere că locuitorii județului Neamț, oameni cu mult bun-simț și de bună credință, îi vor aplica pedeapsa fix acolo unde îl doare mai tare pe un politician: la vot!Asemenea exemplare nu merită să sfârșească altfel decât în lada de gunoi a istoriei. P.S. Nu mai vorbesc despre „patriotismul de fațadă” al cuiva care folosește un asemenea limbaj suburban având drapelul României în spate. Exact acolo îi doare de România și de români: în spate!”, este mesajul ei.

Citește și: