Chinezii vin tare din urmă când vine vorba de 5G: cine va detrona Samsung

Chinezii vin tare din urmă când vine vorba de 5G: cine va detrona Samsung

5G e tehnologia viitorului și va redesena modul în care se mișcă lucrurile în mai toate domeniile. Samsung a fost lider pe piața telefoanelor echipate cu această tehnologie, dar chinezii vin tare din spate.

Pe piață telefoanelor 5G, Samsung a fost lider detașat în primul trimestru. Asta și pentru că s-a grăbit să vină cu modele echipate cu noua tehnologie, chiar dacă noua generație de date mobile nu e implementată la scară largă. Cu alte cuvinte, dacă ți-ai cumpărat un model Samsung 5G în România, ai acces la noua tehnologie doar în anumite zone.

Numai că, până la sfârșitul anului, Samsung va pierde poziția de lider. Sud-coreenii vor fi depășiți și de Huawei și de Apple, cred analiștii.

Samsung va pierde lupta 5G în fața Huawei și Apple

Specialiștii de la Strategic Analytics estimează că Samsung va vinde aproximativ 41,5 milioane de smartphone-uri 5G în 2020, în vreme ce firma de cercetare de piață TrendForce are previziuni și mai pesimiste. Cel mai recent raport indică faptul că Samsung va vinde doar 29 de milioane de smartphone-uri 5G până la sfârșitul anului 2020.

Chinezii ar veni tare din spate. Specialiștii cred că Huawei va conduce piața de smartphone-uri 5G la sfârșitul anului, cu aproximativ 74 de milioane de unități 5G vândute și se așteaptă ca Apple să urmeze îndeaproape cu 70 de milioane de unități 5G. Numai că dinspre tabăra Apple vin doar zvonuri deocamdată.

În mod tradițional, americanii vin cu noile modele în septembrie și așa ar urma să se întâmple și cu noul iPhone 12. Toți analiștii dau ca sigură echiparea cu 5G a noului model, dar Apple nu a spus nimic oficial până acum. Un lucru e sigur, însă: un iPhone 5G va crește substanțial numărul de telefoane vândute, chiar dacă pandemia a dat totul peste cap.

N-ar fi exclus chiar ca Apple să întreacă Huawei și să încheie anul cu cele mai multe telefoane 5G vândute, chiar dacă rivalii Samsung și Huawei au deja aceste modele pe piață. 

„Samsung a cunoscut performanţe prea bune pe piața chineză în ultimii ani. Deși aceste dezavantaje nu au afectat serios cota de piață globală și veniturile, totuşi au încetinit considerabil creșterea Samsung pe piața smartphone-urilor 5G.” – mai notează raportul TrendForce.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI