15 iun. 2020 | 08:16

Cele mai noi modele de Volkswagen, la abonament, în România: cât plătești pentru un Golf, pe lună

ACTUALITATE
Cele mai noi modele de Volkswagen, la abonament, în România: cât plătești pentru un Golf, pe lună

În occident, deja de câțiva ani, a fost introdusă posibilitatea utilizării de autoturisme noi cu abonament lunar. Respectivul mecanism este acum disponibil în România, datorită Volkswagen.

În contextul crizei economice globale și a scăderii semnificative a vânzărilor, Volkswagen a decis să introducă în România un abonament pentru a putea conduce în permanență cele mai noi autoturisme din portofoliul companiei. Prețurile sunt destul de accesibile, având în vedere mașinile la care ai acces, iar la fiecare doi ani, primești un nou autoturism, dacă optezi pentru extinderea abonamentului.

Volkswagen România a lansat un abonament lunar de 267 de euro pe lună pentru un Golf și 369 de euro pentru un T-Roc. Nu trebuie să plătești niciun fel de avans, iar în plata abonamentului este inclusă și asigurarea de tip CASCO, revizii gratuite și un set de pneuri de iarnă cu spațiu de depozitare.

Noul sistem de utilizare a unui autoturism cu abonament are câteva particularități în comun cu ideea de leasing, dar pentru mulți utilizatori, s-ar putea să fie semnificativ mai avantajos. În definitiv, la fiecare doi ani vei primi un autoturism nou, în timp ce, în cazul leasingului, rămâi cu mașina veche.

Există o singură regulă pentru a profita de această ofertă în ceea ce privește ritmul de utilizare a mașinii. Dincolo de faptul că abonamentul trebuie încheiat pe o perioadă de doi ani, ești obligat să nu depășești un rulaj anual de 15.000 de kilometri. Respectiva valoare este departe de a fi mică, dar este foarte probabil să nu se preteze pentru a-ți folosi autoturismul la Uber, Bolt sau Taxi.

La finalul perioadei contractuale, un client are dreptul încheie contractul și să returneze mașina. Dacă optează pentru prelungirea abonamentului, va primi imediat o mașină nouă în aceleași condiții ca înainte. Deși momentan ești nevoit să alegi din doar două autoturisme, în funcție de interesul publicului, probabil portofoliul de posibilități se va extinde.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele