Cele mai bune și ieftine telefoane ale toamnei: noile Oppo F17 și F17 Pro, speciale pentru tineri

Cele mai bune și ieftine telefoane ale toamnei: noile Oppo F17 și F17 Pro, speciale pentru tineri

După lovitura primită de Huawei de la Donald Trump în ultimii ani, foarte mulți pasionați de telefoane ieftine și bune sau foarte bune au migrat către Oppo, iar compania tocmai a lansat două modele noi.

În luna ianuarie a acestui an, cei de la Oppo făceau valuri în industrie prin intermediul Oppo F15. Având în vedere că lansarea a două serii de mobile pe an a devenit o modă printre producătorii de smartphone-uri, nu ar trebui să vină ca o surpriză dezvăluirea în urmă cu câteva zile a noilor Oppo F17 și F17 Pro. Comparativ cu generația anterioară, noile modele sunt mai subțiri, cu dotări mai impresionante și, implicit, mai rapide.

Seria F de la Oppo este destinată în principal generației tinere, care pune preț pe un raport preț/performanță foarte bun. Noile Oppo F17 și F17 Pro au aproximativ 7,5 milimetri grosime și o greutate totală de 160 de grame. Partea de autonomie este asigurată de baterii de 4000 mAh încărcabile rapid la 30W cu tehnologia VOOC 4.0. În 53 de minute îți duce acumulatorul de la 0 la 100%, iar după 5 minute la priză, câștigi 2 ore de streaming pe YouTube.

Partea de procesare este asigurată de un SoC MediaTek Helio P95 cu 8GB RAM și o memorie internă de 128GB. Sistemul de operare preinstalat este Android 10. Ecranul de la Pro este Super AMOLED de 6,3 inci cu o rezoluție nativă 1080p+ și un raport de aspect de 20:9. Dacă îl iei pentru streaming, te vei bucura de faptul că este certificat să redea clipuri HD de pe Netflix și Amazon Prime Video. Autentificarea biometrică se face printr-un senzor ascuns sub ecran.

Camera frontală este de 16 megapixeli, asistată de un senzor de 2 megapixeli pentru portrete bine definite. Camera principală este de 48 megapixeli, la care se adaugă una ultrawide de 8 megapixeli și doi senzori moncromatici de doi megapixeli. Ca un detaliu interesant, prin gesturi în aer, AirGestures, poți răspunde la telefon și realiza alte câteva interacțiuni cu mobilul. Oppo F17 Pro se lansează pe 7 septembrie la prețul de 265 de euro.

Versiunea standard de Oppo F17 este la fel din punct de vedere vizual, cu un acumulator de 4000 mAh la interior. Ecranul este un AMOLED de 6,4 inci cu rezoluție 1080p, în timp ce camera pentru selfie-uri de 16 megapixeli este integrată într-o crestătură tip picătură. Aranjamentul camerelor de pe spate este similar cu cel de la Pro, cu excepția camerei principale de 16 megapixeli, în loc de 48.

Partea de procesare este asigurată de un Snapdragon 662 cu 4, 6 sau 8GB RAM și 64 sau 128GB de spațiu. Prețul va fi anunțat în următoarele zile, dar probabil că va fi mai mic de 200 de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI