Cel mai nou protest al Bisericii Ortodoxe: o campanie online, ”desființată” de BOR și Coaliția pentru Familie

Cel mai nou protest al Bisericii Ortodoxe: o campanie online, ”desființată” de BOR și Coaliția pentru Familie

După o lungă perioadă de pauză, Coaliția pentru Familie a redevenit activă în mediul online, cu campanii agresive, încarcate de ură, dispreț și ”valori tradiționale”. BOR se află de aceeași parte a baricadei.

În centrul Bucureștiului, a apărut de curând panoul publicitar de mai jos, cu textul simplu ”Numele meu este Maria și sunt bisexuală”. Numărul celor care s-au arătat ofensați de această situație a explodat, în contextul în care campania este susținută și printr-un clip video pe care îl poți viziona mai jos.

În prima fază, tradiționaliștii extremiști din cadrul Coaliției pentru Familie și-au manifestat disprețul pentru acest panouri cu argumentul că imaginile reproduse ”nu sunt tocmai firești”, chiar și în contextul unei societăți deschise, orice ar însemna asta. După acel episod, nu a durat mult până când valorile rasiste, extremiste și încărcate de dispreț au fost manifestate și de către oficialii BOR, printr-un comunicat dedicat.

„Ofensiva obscenității publice cocoțată sfidător pe panouri stradale îi dezvăluie pe ideologii pansexualismului galopant în toată nuditatea lor ideatică. A promova public, adică inclusiv în văzul copiilor cu bunici decenți de mână, personaje grotești care își afirmă țanțoș bi-orientarea sexuală, ca și cum ne-ar comunica ceva esențial pentru binele nostru comun, indică în primul rând nivelul înalt de trivialitate al concepției ideologice ce animă asemenea acțiuni (progresismul neo-marxist en vogue). A face din sexualitate, temă a intimității prin excelență, un subiect de publicitate stradală, spune foarte multe despre direcția în care suntem invitați de ideologii zilei să privim și să ne urnim”, arată Patriarhia Română.

best for older lgbt

Noua campanie pentru reprezentarea drepturilor comunității LGTBI este realizată în țara noastră prin intermediul paginii web Best4OlderKGTBI. Pentru a contesta importanta subiectului în piața din România, cei de la BOR au insistat pe faptul că astfel de manifestări fac parte din societatea post-adevăr.

„Nu în ultimul rând, ar trebui observat contextul conturat recent și în spațiul românesc inundat perfid de teme suspect de stringente precum de la vârste cât mai fragede, sau misterioase teme care privesc frontal copiii, tinerii și părinții acestei țări, dar care sunt subtilizate abil dezbaterii publice. A ridica semne de întrebare în legătură cu toate aceste lucruri, a cere o justificare rațională a lor dincolo de sofismele în care sunt împachetate, te transformă desigur în , sau . Ceea ce nu este tocmai firesc în „societatea deschisă” a clamatei transparențe totale”, transmite sursa citată. Va fi interesant procesul pe termen lung pentru analiza și constatarea problemlor a